Sport

Gustad tilbake på banen

Egentlig hadde Randi Gustad lagt opp. Men søndag var hun tilbake på streken for Nordstrand.

– Det er ikke som et comeback å regne. Egentlig så har jeg vel aldri sluttet med håndball, sier Randi Gustad, som ikke har fått plass i det offisielle spilleprogrammet til Nordstrand.

– Ikke så rart. Det har hele tiden vært meningen at jeg skulle legge opp, sier Gustad.

For hun skulle prioritere oppstart av eget advokatfirma og jobben som sportslig leder i Nordstrand. Men det ble ikke helt sånn. Hun kunne likevel ikke forhindre tap i seriepremieren

Tre 16-åringer

Nordstrand stilte med hele ni debutanter i gårsdagens kamp mot Stabæk, hvorav tre bare er 16 år, og nettopp har fått lisens for spill i eliteserien.

– Vi har et veldig ungt lag, og har vel en snittalder som ligger fem-seks år under Stabæk, sier Randi Gustad, som representerer rutinen i laget.

– Det er derfor jeg er med. Med et så ungt lag er det viktig med rutine. Og jeg kommer til å være med på en del hjemmekamper i starten av sesongen, forklarer Gustad, som scoret ett mål.

God debutant

Nordstrand og Stabæk spilte jevnt den første halvtimen, og begge lag bar preg av at det var sesongens første kamp av betydning.

– Vi var nervøse før start. Bare de færreste av oss har spilt på dette nivået tidligere, og da blir det en kamp preget av mange feil, sier Gustad.

Nordstrand er inne i et generasjonsskifte, og har som mål å bli bedre enn i fjor. Da ble de nummer åtte.

Og med en rekke lovende ungjenter er ikke det noe urealistisk mål.

Særlig vil Nordstrand få mye glede av 18 år gamle Victoria Poljac. Mot Stabæk ble hun lagets toppscorer med sju mål, hvorav fire på straffe.

– Hun imponerte, og når de andre ferskingene ser at det nytter, vil de komme etter, mener Gustad.

Dro ifra

Etter den første halvtimen ledet gjestene med to mål, 12-10. Det skulle bli mer utover i andre omgang. For pågangsmot og iver holdt ikke mot Stabæk. Sakte, men sikkert dro Bærum-laget ifra.

Stabæk har Jeanette Nilsen mellom stengene, og veteranen viste at alder ikke har noen betydning for en målvakt. Hun var god, men fikk ikke all verden av skudd å bryne seg på fra smånervøse Nordstrand-spillere.

Hos Stabæk vil gjerne Linn Jørum Sulland spille seg til en plass i VM-troppen som skal til Frankrike før jul. Mot Nordstrand viste hun at hun vil bli å regne med når VM-troppen skal tas ut. Med ni mål ble hun kampens toppscorer.

– Det gikk greit, men vi var også preget av at det var første kampen for sesongen. Men det var deilig å kunne reise herfra med seier og to poeng, sier hun.

Mer fra Dagsavisen