KAPTEIN: Thomas Myhre startet keeperkarrieren i Moss, og fikk 56 kamper med flagget på brystet. Nå er han spent på hva Sarpsborg 08 kan få til i 2018.

– Tror ikke Sarpsborg 08-stallen er like god i år

Tidligere landslagskeeper Thomas Myhre mener savnet etter Krepin Diatta og Sigurd Rosted vil bli stort, men tror likevel blåtrøyene blander seg inn i medaljekampen.

– Jeg er veldig spent på å se hva Sarpsborg 08 kan få til i år. Jeg kjenner godt flere av de som sitter i styre og stell, og er entusiastisk til måten de har drevet på de siste årene. De har bygget klubben på en nøktern måte, med vekt på kontinuitet, og de skal ha all ære for at de har fått inn dyktige folk i de riktige rollene, skryter Myhre.

– Har klart det før

Han mener likevel at årets 08-lag ser hakket svakere ut på papiret enn 2017-utgaven.

– De har en fetere bankbok, men jeg vet ikke om stallen er like god. Det har blitt mange inn og ut for Sarpsborg i dette overgangsvinduet, men samtidig har de vist gang på gang at de klarer å tilpasse seg ved å få inn nye, litt ubeskrevne blad. Jeg har ikke inngående kunnskap om alle nysigneringene, men syns de ser litt svekket ut.

– Det skal godt gjøres å erstatte Krepin Diatta og Sigurd Rosted, som fikk sitt store gjennombrudd i fjor. Selv om Diatta ikke spilte så mye på starten av forrige sesong visste vi hvor mye som bor i han, og det viste han også på høsten, sier den tidligere keeperkjempen.

De tre argeste konkurrentene

Til tross for dette tror han det er gode muligheter for å blande seg inn i medaljekampen også i 2018.

– Selv om de ikke er en skråsikker medaljekandidat, er de helt i nærheten. Jeg er overbevist om at de vil henge med, og de forsvinner i alle fall ikke ned, men det er små nyanser fra 3. til 6. plass.

Mossingen mener det først og fremst er tre lag som er de tøffeste konkurrentene.

– Rosenborg er alltid sterke, og har ressursene til å hente spillere på et litt annet nivå enn de andre. Molde kommer også til å være der oppe, og Strømsgodset så veldig bra ut mot slutten i fjor. De har også fått inn noen solide tilskudd til troppen i form av Mostafa Abdellaoue og Herman Stengel, sier Myhre.

Europa-eventyr

At sarpingene skal ta imot Rosenborg allerede i seriåpningen, mener han kan være en fordel.

–  Det er ofte jevnere i starten av sesongen enn senere, for nå er ingen av lagene på sitt beste – uten at jeg skal si at Sarpsborg 08 er et dårligere lag enn RBK. Det var noen fine kamper mellom disse to lagene i fjor, og Sarpsborg kan fort komme til å ta både ett og tre poeng i åpningskampen. Samtidig har det ikke nødvendigvis all verdens betydning for resten av sesongen om de går på en smell.

Myhre tror også e-cupspill kan bli en positiv erfaring for den unge klubben.

– Det blir bare kjekt og et privilegium. Sannsynligvis møter de ikke all verdens motstand i den første kvalifiseringsrunden, men det er tilfeldighetene som rår. Den norske innsatsen i Europa har vært litt vekslende de siste årene, og jeg ønsker virkelig at flere av klubbene våre skal hevde seg igjen.

– Skulle de være så heldige å komme seg til gruppespilet venter det en solid økonomisk kompensasjon, men også viktige erfaringer for laget. Hvis det kan gjenskapes noe av det man opplevde i moderklubben min Moss på 80-tallet – med besøk av Bayern München og Real Madrid – vil det være et eventyr, fastslår Myhre.