Drapssiktet i Haugesund framstilles for fengsling

Mannen i 50-årene som er siktet for å ha drept sin samboer i 40-årene i Haugesund, blir framstilt for varetektsfengsling onsdag. Han erkjenner ikke straffskyld.

Kvinnen ble funnet død inne i parets hus i Haugesund etter at huset brant natt til første nyttårsdag. Mannen har innrømmet å ha tent på huset, men har ikke erkjent straffskyld for drap.

– Kriminalteknikere fortsetter arbeidet på åstedet i dag. Den siktede erkjenner å ha påsatt brannen, men vi ønsker ikke å si noe mer om hva han har forklart om bakgrunnen for brannen på nåværende tidspunkt, sier påtaleansvarlig Marte Engesli Lysaker i Sørvest politidistrikt.

Mannen ble pågrepet kort tid etter brannen og etter hvert siktet for å ha drept samboeren. Mannen avga tirsdag en fri forklaring om deler av hendelsesforløpet.

– Politiet ønsker ikke å gå inn på detaljer fra avhøret. Mannen knytter seg til handlingen, men erkjenner ikke straffskyld etter siktelsen, sier Lysaker.

LES OGSÅ: Taxi tok fyr ved bensinstasjon

Godtar fengsling

Politiet sier det er for tidlig å si noe om motiv eller foranledning til det de mener er et drap. Den foreløpige obduksjonsrapporten er ikke klar, og politiet kan derfor ikke si noe klart om dødsårsaken.

Mannen ble ifølge Haugesunds Avis avhørt på Haugesund sykehus tirsdag kveld. Siktede ble lagt inn på sykehus med bruddskader etter en ulykke med motorsykkel samme natt.

Ifølge mannens forsvarer, Erik Lea, skal siktede ha forklart seg temmelig detaljert, men han beskriver hendelsen som et uhell og at det aldri var meningen å drepe. Ifølge Lea var mannen beruset da han tente på huset.

Siktede har samtykket til varetektsfengsling, men det er ikke kjent om han vil møte i fengslingsmøtet i Haugaland tingrett.

– Min klient ønsker å samarbeide med politiet og samtykker til varetekt. I og med at varetektsfengslingen begrunnes i fare for bevisforspillelse, synes verken han eller jeg det er riktig å gå ut med detaljer fra hans forklaring, sier Lea til Stavanger Aftenblad.

LES OGSÅ: Hvert fjerde drapsoffer er en kvinne som blir drept av mannen, kjæresten eller eksen

– Naboer reagerte

Politiet fikk melding om brannen i Bokngata i Haugesund klokken 4.02 natt til 1. nyttårsdag. Boligen fikk store skader i brannen og var overtent ved 5-tiden.

Vitner skal ifølge NRK ha reagert på oppførselen til siktede og varslet politiet da de observerte ham utenfor boligen, samtidig som det brant i huset.