Mannen ble funnet død utendørs i et boligområde på Hellvik i Eigersund kommune. Foto: Carina Johansen / NTB scanpix

Dømt for å ha tatt livet av broren – tatt på Filippinene

52-åringen som er dømt for å ha drept broren på Hellvik avviser at han er på rømmen.

En 52 år gammel nordmann som er dømt for å ha tatt livet av broren sin på Hellvik i Rogaland, er pågrepet på Filippinene.

Mannen avviser at han er på rømmen.

LES OGSÅ: Syv og et halvt års fengsel for dødsvold mot broren

Mannen har oppholdt seg på Filippinene siden 11. april. Han ble i januar i år dømt til sju og et halvt års fengsel for å ha tatt livet av broren sin ved hjemmet sitt i Hellvik i Egersund i oktober 2016. Dommen er anket og skal opp i Gulating lagmannsrett til høsten, skriver ABC Nyheter.

Mandag skrev filippinske medier at nordmannen var pågrepet som en drapsmann på rømmen, men mannen selv hevder at han ikke har rømt fra Norge eller fra straffen som venter.

LES OGSÅ: Drapstiltalt 51-åring nekter straffskyld

– Avklart med myndighetene

I et innlegg på Facebook skriver 52-åringen at han ikke er på rømmen fra norske myndigheter, men at det var politiet som skrev ut pass til ham i januar. Mannen er gift med en filippinsk kvinne og paret har to barn. De siste årene har han reist til Filippinene en rekke ganger.

– Jeg snakket med min advokat, og han sa det var helt greit å reise på ferie. Min kone vil være her med barna i ett år slik at de kan lære tagalog-språket, skriver mannen.

Han skriver videre at det skal være et rettsmøte 13. juni om politiets sperring av bankkontoen hans og om han må levere tilbake passet. Derfor forstår han heller ikke hvorfor norsk politi bare én uke før dette rettsmøtet valgte å etterlyse ham via Interpol.

LES OGSÅ: Voldssiktet mann pågrepet i væpnet politiaksjon

52-åringen var tiltalt for å ha drept broren etter at de hadde vært på en fest sammen i 2016. Begge hadde vært betydelig beruset da den yngre broren knivstakk storebroren så han døde.

I retten mente han det måtte ha oppstått en nødvergesituasjon, men påtalemyndigheten mente han skulle dømmes for forsettlig drap. Tingretten dømte imidlertid mannen for å ha tatt livet av broren med grov vold med døden til følge.

LES OGSÅ: Tiltalt for å ha drept sin egen bror