Viking tapte hjemmepremieren fortjent

I en tam forestilling skapte Viking nesten ingen verdens ting i løpet av sesongens første 90 minutter på hjemmebane, og tapte fortjent for et marginalt bedre Mjøndalen-lag.

Bilde 1 av 3

9.min: 0-.1. Mjøndalen tar ledelsen. Fjorårets Viking-prøvespiller Quint Jansen slår en lang ball over Vikings forsvar, og den detter ned på lissene til Mads Hansen. Han drar til på direkten, og setter ballen i mål. Et altfor enkelt mål å slippe inn for Vikings del.

20.min: Tommy Høiland vender av sin mann i Mjøndalen-forsvaret og løsner skudd fra kanten av 16-meteren. Skuddet gikk i nettveggen.

24.min: Mahmoud Eid dro seg inn fra sin kantposisjon og skjøt. Skuddet gikk via en Mjøndalen-spiller og snek seg utenfor.

45.min: Der er det pause. Det har vært bemerkelsesverdig dødt, egentlig fra begge sider denne omgangen. Mjøndalen tok en tidlig ledelse, da en lang ball gikk over Vikings bakre firer og upresset fikk Mads Hansen sette ballen i mål. Etter det har det ikke vært mye å skrive hjem om. Viking ser ut til å ha brukt opp fyrverkeriet før kampen, for ute på banen i disse første 45 minuttene har det ikke vært mye.

Zlatko Tripic har hatt et par raid nedover på sin side, uten at det har resultert i for mye. Den sentrale midtbanen har vært tilnærmet usynlig, og det samme med Zymer Bytyqi på motsatt kant. Tommy Høiland har løpt mye, og fikk sendt avgårde et skudd etter omlag 20 minutter. Men det har vært veldig dødt.

I pausen har Viking byttet ut Jordan Hallam med Kristian Thorstvedt. Sønnen til sin far er en kreativ spiller, som kan skape noe på egenhånd.

53.min: Nok en gang kommer Mjøndalen seg inn bak Vikings backer, og ballen slås ut i feltet. Ousseynou Boye tvinger Wichne til å gjøre en god redning på første stolpe. Den påfølgende corneren blir headet over av en Mjøndalen-spiller.

67.min: Viking får sin første ordentlige avslutning på mål, og det er Rasmus Martinsen som header fra 7-8 meter. Ufarlig rett på keeper.

72.min: 0-2. Jibril Bojang spilles fri i bakrommet på samme enkle vis som på det første målet. Han blir felt av Wichne på 16-meterstreken, og Mjøndalen får frispark. Den blir sendt rett i tverrligger og ned på strek over hodet på Amund Wichne. Yildran Ibrahimaj får verdens enkleste jobb med å sette inn returen fra én meter.

88.min: Kristian Thorstvedt med en brukbar skuddmulighet, men han setter den en meter over og til siden. De nærmere 7000 på tribunen, som har gjort en god jobb med å skape litt liv og røre i en tam kamp, har begynt å gå hjem.

90.min: Der var kampen over, og Viking taper fortjent 0-2. Hjemmelaget skapte fint lite, og hadde heller ikke den energien og entuasiasmen i spillet de hadde i forrige kamp. Det var noe tamt og dødt over laget hele kampen, og Mjøndalen kom altfor lett til de to målene de fikk.

Viking serieåpnet med en knallsterk borteseier over Kongsvinger for litt over en uke siden, og spiller i dag sin første kamp for sesongen på sitt nye kunstgress. Ikke bare er underlaget nytt, men det er også stadionnavnet. Det vil bli offentliggjort i en seremoni der ordfører Christine Sagen Helgø (H) avduker at stadion fremover vil hete SR-Bank Arena.
Også ute på banen er det mye nytt, da hele seks spillere får sine hjemmedebuter i dag. Den hjemvendte sønnen Viljar Vevatne beholder kapteinsbindet, og ellers er den eneste forandringen at Amund Wichne erstatter en småsyk Iven Austbø i mål.
Viking stiller dermed med dette laget (4-3-3): Amund Wichne – Rasmus Martinsen, Markus Nakkim, Leo Østigård, Viljar Vevatne – Julian Ryerson, Tord Johnsen Salte, Jordan Hallam – Zymer Bytyqi, Tommy Høiland, Zlatko Tripic.
På benken sitter Iven Austbø, André Danielsen, Steffen Ernemann, Claes Kronberg, Usman Sale, Kristian Thorstvedt og Stian Michalsen.