Filip og Henrik Ingebrigtsen vil se an formen før de bestemmer seg for deltakele i innedørs-EM i mars. FOTO: NTB scanpix

Tjørhom: – Ser nok an formen

Friidrettsjef Håvard Tjørhom er ikke sikker på om Henrik og Filip Ingebrigtsen stiller i innendørs-EM i Beograd i mars. Kun to utøvere av en tropp på mellom 10 og 14 utøvere er sikre.

Hedda Hynne og Isabelle Pedersen er de eneste elitelandslagsløperne i friidrett som med hundre prosents sikkerhet satser mot innendørs-EM i Beograd i mars.

Duoen kan komme til å få selskap av flere lagkamerater i den serbiske hovedstaden, men foreløpig er ingen avgjørelse tatt rundt utøvere som Karsten Warholm og brødrene Filip og Henrik Ingebrigtsen.

– Philip og Henrik ser nok an formen litt. Vi har positive treningsrapporter på begge, og vil ha en løpende dialog med Gjert (pappa og trener) i tiden som kommer, sier friidrettsforbundets toppidrettssjef Håvard Tjørhom til NTB.

Brødrene Ingebrigtsen befinner seg i øyeblikket på treningsleir i Sør-Afrika. Det samme gjør for øvrig langdistanseløper Karoline Bjerkeli Grøvdal.

Usikkert med Warholm

Karsten Warholm hadde stor suksess på langhekken sist sesong. Den satsingen fortsetter. Samtidig har Dimna-løperen tidligere varslet at han vil prøve seg i sjukamp i den kommende innendørssesongen.

Til EM i Beograd er det likevel ikke sikkert at multitalentet reiser.

– Han skal delta i innendørs-NM i Ulsteinvik (første helga i februar) og et stevne i Florø før det. I tillegg skal han delta i innendørslandskampen i Tammerfors (11. februar). Etter det må vi se an. Vi tenker langsiktig med Karsten, så det er uvisst med EM, sier Tjørhom.

Hekkeløper Amalie Iuel studerer i USA og kommer ikke hjem til Norge før utendørssesongen starter. 

10-14 utøvere

Selv om innslaget fra elitelandslaget ikke nødvendigvis blir det aller største i Beograd 3. til 5. mars, ser ikke toppidrettssjefen bort fra at det likevel kan bli et visst omfang på den norske troppen.

– Vi har sett for oss mellom 10 og 14 utøvere, sier Tjørhom.

Kravene for å være kvalifisert for mesterskapet i Serbia er sendt ut. Flere utøvere har allerede klart dem.

– En del har klart kravet, men de må samtidig vise form i tiden som kommer og bevise at de har noe der å gjøre, sier toppidrettssjefen.

Han går løs på 2017 uten rapporter om at noen av landets fremste friidrettsutøvere er plaget av skader eller sykdom.

– Så langt ser det veldig positivt ut, fastslår en optimistisk Tjørhom.

(©NTB)