Nyheter

Tango flytter: – Vil ta Tango til nye høyder

Tango tar med stjernekokker, har ambisjoner og flytter inn side om side med Fish & Cow.

Stjernekokkene Kjartan Skjelde og Eirik Thomsen blir med over i et Tango som krympes til 30 stoler, og der ambisjonene i høyeste grad er til stede.

– Vi vil ta Tango til nye høyder. Restauranten har bestått i nesten 14 år, med små endringer underveis, men nå er tiden inne for å gjøre noe nytt, sier daglig leder i Tango Bar & Kjøkken, Tommy Oppedal Raanti, til RA.

– Dere sikter mot Michelin-stjerne?

– Jeg har ventet på det spørsmålet. Vi har ikke en intern plan om Michelin-stjerne, men vi vil utvikle oss selv, og ha en økning i kvaliteten i alle ledd. Vi gjør det ikke for eventuelt å få en stjerne, det viktigste for oss er et enda høyere kvalitetsnivå, et nytt, fresh konsept som vi håper gjestene setter pris på. Tiden får vise hva det fører med seg, sier Raanti.

– Færre plasser, økt kvalitet, da øker prisnivået også?

– Vi har ikke helt detaljene på det ennå, men vi skal jo tjene penger. Det blir færre ansatte. Mens det på en travel Tango-kveld nå er fem kokker og fem i servering, vil det nye stedet få tre kokker og tre i serveringen.

Mer effektiv drift

Raanti peker på at flyttingen, der det bygges en vegg i dagens Fish & Cow, innerste del skal skapes til et intimt, mindre Tango, gir stordriftsfordeler.

– Vi gjør noen smarte valg. Samlingen gir fordeler som gjør driften mindre ressurskrevende enn i dag. Vi får for eksempel én husleie, ikke to som i dag. Tango & Fish & Cow får felles bar, Det blir fortsatt to kjøkken, men endring vil gjøre kjøkkenet på Fish & Cow mer effektivt og bedre for kokkene, sier Raanti.

Tango hadde 1,4 millioner pluss i driftsresultat i 2015, men 2016-tallene viser en minus på 2,4 millioner kroner. Fish & Cows 2015-tall for driftsresultat var minus 2,5 i 2015, en minus som har sunket til 412.000 i 2016.

– Trendene endres

– Er det markedet som har drevet fram endringene for Tango? 

– Ja og nei. Tango har vært et godt konsept i mange år. Markedet i restaurantbransjen er endret, og mattrendene endrer seg. Vi har tenkt på endringene i halvannet til to år, og mye det siste året.

– Hva har endret seg i matbyen Stavanger de siste fem årene?

– Det har skjedd veldig mye bare i de to siste årene. Byen har fått to Michelin-restauranter og kompetansen er økt. Oljenedturen gjorde at steder forsvant. Det har også ført til at man har vært nødt til å tenke litt smartere. I gullaldrene var det fullt uansett. Nå ser vi mer optimisme i oljebransjen, sier Raanti.

Fish & Cow får 40 prosent mindre areal, men opprettholder antallet stoler. Brasseriet vil bestå med samme konsept og utseende.

Ikke svart og hvitt

Nye Tango, derimot, skal bevege seg langt fra den svart-hvite designen fra Strandkaien.

– Det vil bli endret. Alt fra interiøret, tepper, farger på tak, og vi har valgt å legge mye ressurser ned i gode stoler. Gjestene skal sitte legendarisk godt, sier den daglige lederen.

Det visuelle uttrykket skal utformes lokalt, men Raanti vil foreløpig ikke si av hvem.

– Vi har knyttet til oss lokale håndverkere og designere som virkelig er med på våre ideer.

Mer fra Dagsavisen