Stortap i Blonz' Viking-retur

Etter den forlengede VM-pausen grunnet Alexander Blonz deltakelse, var Viking HK først tilbake i aksjon onsdag. Mot topplaget Nøtterøy ble det imidlertid et tøft gjensyn med 1. divisjon for VM-helten.

Vikings forrige kamp i 1. divisjon var helt tilbake i midten av desember, da laget knepent slo Charlottenlund 16. desember. Siden har laget hatt seriefri, både på grunn av julehøytiden, men også på grunn av Alexander Blonz' deltakelse i VM.

Opprinnelig skulle Viking ha startet opp samtidig som de andre lagene, og spilt to serierunder før onsdagens oppgjør mot Nøtterøy. Det er trener Joar Gjerde glad for at de slapp, med tanke på at laget hans har vært plaget av sykdom og skader i en god stund nå.

Det viste seg også i kveldens oppgjør i Nøtterøyhallen, der Viking startet med et noe redusert mannskap på grunn av sykdom og skadeforfall. Kampens første kvarter var jevnspilt, da lagene fulgte hverandre til stillingen 8-7 i favør Nøtterøy i første omgang. Da hadde også Viking hatt ledelsen et par ganger i kampen, men det siste kvarteret var langt fra bra fra Joar Gjerdes menn.

Fire mål på Blonz i returen til klubbhåndball

Nøtterøy vant det andre kvarteret av første omgang med 15-7, og kunne gå til pause med en relativt komfortabel 21-14-ledelse. Flere redninger, tekniske feil og skuddbom gjorde sitt til at vertene fikk festet grepet om kampen.

Viking kom imidlertid sterkere ut av startblokkene i den andre omgangen, da Alexander Blonz scoret sitt andre mål for kampen etter 55 sekunder av omgangen. Gjestene kuttet forspranget ned til fem mål ved flere anledninger, men klarte aldri å komme nærmere.

Til tross for at Viking klarte å vinne den andre omgangen med ett mål, endte det hele med et ganske så klart 32-26-tap for de mørkeblå og Alexander Blonz som scoret fire mål i returen til seriehåndball. Tapet gjør at Viking blir liggende på syvendeplass med femten poeng på de første 14 kampene.