Det brøt ut fullt slagsmål etter kampslutt, og de aller fleste spillerne var med på et eller annet tidspunkt. Foto: Pål Karstensen

– Stjernen er et jævla drittlag jeg er glad vi slo

Etter kampslutt brøt det ut et kraftig slagsmål i det fløyta gikk. Omtrent samtlige spillere var involvert, og etter gemyttene roet seg prøvde Stjernen-spillerne å gå av isen uten å takke for kampen.

Følg RA Sporten på Facebook!

Oilers leverte en supereffektiv forestilling da de tok første stikk mot Stjernen i lørdagens første kvartfinale. Da det sto 5-1 på kuben i DNB Arena, stod det samtidig bare ni skudd for Oilers, og selv om Stjernen reduserte to ganger i siste perioden var seieren aldri truet. Men i stedet for å feire i det sluttsekundene gikk, brøt det ut et kraftig slagsmål, der omtrent samtlige spillere på banen var involvert.

– En Stjernen-spiller fyrer av et slagskudd mot vår keeper etter kampen var over. Det var helt unødvendig, og helt håpløs oppførsel. Slikt gjør man bare ikke, og da måtte vi si ifra om det, sier Tommy Kristiansen til RA.

Slagsmålet endte med fem minutter for roughing, i tillegg til matchstraff for Tommy Kristiansen og Eric Nystrom hos Oilers, og Markus Karlsson og Jesper Nipe hos Stjernen.

LES OGSÅ: Dødelig effektive Oilers tok første stikk

Backman beklaget etter kampen

Etter tumultene hadde roet seg gikk så Stjernen mot bortegarderoben, mens Oilers ventet på å takke for kampen. Dommerparet måtte vinke Stjernen-spillerne tilbake på isen til kraftig pipekonsert fra tilskuerne i DNB Arena.

– Det er dessverre bare slik de er. Stjernen er egentlig et jævla drittlag, som jeg er utrolig glad for at vi slo. Vi er inne i hodene deres nå, etter både ha vunnet på banen og ha gått seirende ut av den psykologiske krigen. Det er også veldig viktig i et sluttspill, så det var godt å vise den gjengen med gutter hvordan det gjøres her, sier han.

Stjernens Victor Backman beklager at de gikk av banen etter kamp, men sier at det ikke var vondt ment.

– Jeg hadde akkurat byttet og gått for å sette meg da slagsmålet brøt ut. Så jeg fikk ikke med meg hva som utløste det, men det er synd at vi ikke bare konsentrerer oss om å spille hockey. Samtidig er det mye følelser og mye frustrasjon som skal ut i et sluttspill, men det er absolutt ikke sånn det bør være, sier han og fortsetter:

– Jeg visste ikke at vi skulle takke for kampen etter den første i serien, da jeg trodde at vi gjorde det etter serien var ferdigspilt. Derfor var vi på vei inn mot garderoben, men selvsagt skal vi takke for kampen. Det er ikke sånn at vi bevisst prøvde å gå i garderoben, men hvis det ble oppfattet sånn ber jeg om unnskyldning for det, sier han.

LES OGSÅ: Slik skal Oilers unngå ny stjerne(n)smell

Gulbrandsen fornøyd med effektiviteten

Oilers-trener Pål Gulbrandsen var ikke spesielt lysten til å kommentere på det som skjedde etter kampslutt, men synes ikke noe særlig om oppførselen.

– Det ble litt gruff der på slutten av kampen, men sånn blir det ofte i sluttspill. Det var unødvendig av dem å skyte inn der det var så mange spillere, men av og til går det en kule varmt, sier Oilers-treneren som var glad for å snakke om noe annet etter å ha fått spørsmål om Soares-krangelen og slagsmålene.

For det Oilers leverte på banen var nemlig ganske bra.

– I første perioden var vi veldig effektive, selv om vi slapp Stjernen til for enkelt. Det fikk vi ordnet på til midtperioden, og når vi får satt forsvarsspillet så følger ofte angrepsspillet etter. Jeg synes vi trøkker bra på og spiller på et større register offensivt enn vi har gjort i det siste, og selv om vi blir hardt straffet for feil vi gjør i den tredje perioden, er jeg fornøyd med hvordan vi fremstår i dag, sier han.

LES OGSÅ: Oilers-lederne i oppvaskmøte etter Soares-krangel

Kissel har ikke vært med på lignende

Fornøyd er også Dan Kissel. Han scoret to mål, og har aldri vært med på at laget har vært så effektive før.

– Det var utrolig kjekt å score mål, og se at pucken spratt vår vei. Er vi like effektive i resten av sluttspillet kommer vi langt, for det var nesten så vi scoret på hver sjanse. Det er veldig sjeldent du har så god uttelling som det vi hadde i dag, og det at vi utnyttet det til å ta seieren her og beholde hjemmebanefordelen var viktig for det som kommer videre, sier Kissel.

Han legger ikke så mye i episoden som skjedde etter kampslutt, og mener det er sånt som skjer.

– Når du går inn i sluttspillet betyr hver kamp mer enn de gjør i grunnserien, og det er det som gjør utslaget i dag. Det er mye følelser i sving, og mye adrenalin med i bildet, og selv om det ikke er bra at vi havnet i slagsmål er det ikke noe å henge seg opp i, sier Kissel.

LES OGSÅ: Oilers valgte Stjernen etter gullfesten mot VIF