Sport

Viking tilbake i rød sone

Norges Fotballforbund kom med en oppdatering fredag.

Følg RA Sporten på Facebook!

Fredag kom Norges Fotballforbund med lisensrapporteringen for første halvår i 2020. Viking er tilbake i rød sone. Der har de ikke vært siden 2017.

– Det er ingen stor dramatikk, sier Vikings økonomisjef Markus Grass til RA, før han forklarer:

– Det er et spesielt år, og rapporteringen er derfor spesiell. Vi har på tidspunktet (30.06.2020) spilt kun to av 15 kamper. Normalt skal vi ha spilt 15 av 30 seriekamper, og dermed syv til åtte hjemmekamper. Vi har kun fått inntektsføre to av 15 hjemmekamper, selv om vi har mottatt pengene. Mye av det ligger rett og slett i rapporteringsprinsippene. En annen ting er det ennå ikke hadde kommet noen avklaringer rundt kompensasjonsordningen. Det bidro til å svekke et svakt halvtårsresultat ytterligere.

LES OGSÅ: Vikstøl har signert ny avtale

Går i pluss

– Er Viking på vei til underskudd?

– Vi har god kontroll på årets resultat, og likviditeten er tilfredsstillende med tanke på historikken vår, sier Grass.

Det ligger an til overskudd på SR-Bank Arena. I vinter havnet klubben i grønn sone. Det kan klubben raskt være igjen allerede neste rapportering.

– Vi ønsker ikke å spikre et tall, men vi ligger an til et positivt årsresultat. Det er ingen krisemaksimering i Viking, sier fotballens yngste økonomisjef.

Det er ikke endret noe i rapporteringen som følge av koronapandemien. Viking kan altså ikke føre inntekter de har hatt fram til juni som er relatert til kampene. Heller ikke penger fra kompensasjonsordninger er tatt med i tallene.

Siden 30. juni er også Adrian Pereira solgt fra klubben. Inntektene er ikke med i beregningen, og kommer på toppen av de periodiserte inntektene fra kamper og støtteordninger.

Ulf i grønn drakt

I rød sone finnes også Start, Sarpsborg, Aalesund og Brann.

Både Viking og Aalesund har gått fra grønn sone per 31.12.2019, til rød sone nå.

I OBOS-ligaen ser det langt bedre ut for Sandnes Ulf. De holder seg videre i grønn sone for andre halvårsrapportering på rad. På nivå to er det kun to klubber i rød sone. Det er Jerv og Øygarden.

LES OGSÅ: Pereiras erfaringer med gresk fotball

Mer fra Dagsavisen