Viking

Viking-spillerne støtter hjelpearbeidet etter Gjerdrum-raset

Na­tur­ka­ta­stro­fen som ram­met Gjerd­rum har satt Fotball-Norge i gang med inn­sam­lin­ger. De mør­ke­blå har valgt å hen­ge seg på.

Følg RA Sporten på Facebook!

Viking-spil­ler­ne har valgt å føl­ge opp­ford­rin­gen fra Vikinghordene, og gir 15.000 kroner til hjel­pe­ar­bei­det et­ter det ra­set i Gjerd­rum.

– Vi øns­ker å vise vår støt­te og våre tan­ker går til alle fa­mi­li­er som er ram­met, sier Viking-keep­er Iven Austbø til RA.

Det er sam­me be­lø­pet som Vikinghordene bi­dro med til inn­sam­lin­gen. Lillestrøms sup­por­ter­klubb, Kanari-Fan­sen Lil­le­strøm, er ini­tia­tiv­ta­ke­ren som har fått fot­ball­mil­jø­et til å være med og ta et kraft­tak i for­bin­del­se med ra­set, som søndag had­de kos­tet fem men­nes­ke­liv. Det er fort­satt fem sav­ne­de. Ti er ska­det, en av dem al­vor­lig.

LES OGSÅ: Ibrahimaj fikk nyttårsfrist

Lil­le­strøm-fan­sen har også sam­let inn klær og ut­styr til de ram­me­de. Lil­le nytt­års­af­ten måt­te de ta en pau­se i inn­sam­lin­gen for å lage seg en over­sikt.

Også Haugesunds sup­por­ter­klubb, Maakeberget, har valgt å en­ga­sje­re seg. De har do­nert 10.000 kroner og star­tet en egen inn­sam­lings­ak­sjon til støt­te for de ras­ram­me­de.

Det er fle­re or­ga­ni­sa­sjo­ner som or­ga­ni­se­rer hjel­pe­ar­bei­det i Gjerd­rum. Kanari-Fan­sen har støt­tet Røde Kors, Hjel­pen­de Hen­der og Om­sorg Jess­heim.

LES OGSÅ: Slik var Viking-året fra A til Å

Mer fra Dagsavisen