Sport

Styrelederen gir seg i Viking

Etter tre år med alt fra full storm til euforisk glede har Stig Harry Christiansen nå bestemt seg for å hoppe av som styreleder i Vikings AS. Det er det mange grunner til.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Det er ikke sånn at jeg har lyst til å slutte. Jeg kunne tenkt meg å holde på med dette hele livet. Så er det slik at jeg hater å gjøre ting stykkevis og delt. Ser jeg en risiko for at jeg ikke kan være «all in» så skal ikke andre lide under det, sier Christiansen til RA.

Det var Aftenbladet som først meldte at han hadde takket nei til å stille til gjenvalg i Viking. Ifølge avisen har det blitt gjort forsøk på å overtale ham, men nå tyder det meste på at et nytt navn må stemmes inn under generalforsamlingen som skal avholdes 13. mars.

Da RA snakket med Christiansen like før cupfinalen sa han at han i utgangspunktet ønsket å bli sittende videre dersom han var ønsket.

Tenkt på det siden 2018

Nå erkjenner han at han har tenkt på å gi seg en god stund. Faktisk helt siden 2018-sesongen og opprykket.

– Jeg har tenkt på dette lenge. Du blir aldri ferdig med et slikt prosjekt. Kanskje et hus, men ikke Viking. Når du ikke ser for deg at det er et livsprosjekt handler det om etapper. Nå har jeg vært med på et par. Først som styremedlem under Ole Rugland. Han «holdt meg i hånden» og ga meg en god inngang i en klubb jeg ikke kjente. Så har dette vært tidvis tungt. Det har vært berg- og dalbane. I 2019 ble det noen bonuspoeng jeg ikke skal ta kreditt for via Bjarne Berntsen og laget, sier Christiansen.

Mange av de sentrale aktørene rundt klubben har pekt på den gode tonen mellom ham og FK-leder Rune Bertelsen som en sentral del i å skape ro og lande den nye samarbeidsavtalen mellom aksjonærer og breddeklubben. Ved inngåelse av denne avtalen forsvant også den mye omtalte vetoretten til FK i fjor.

Nå sitter han med følelsen av å ha levert sin etappe. En ganske god en. Klubben har fått ny samarbeidsmodell, har langt bedre likviditet og har levert sportslig.

– Vi har jobbet godt sammen med mye av det vi skulle og fått til veldig mye. Det er et privilegium å få representere Viking i en by som Stavanger. Det har jeg satt veldig pris på. Så er verden full av flinke mennesker. Nå er det nok noe nye som har lyst og er i stand til å ta et tak. Ja, dette er et AS. Samtidig er det byens greie og prosjekt.

Christiansen avviser ikke at han kanskje sier ja til å returnere om han blir spurt ved en annen anledning. Nå passet det best å tre ut.

LES OGSÅ: Dette tenker Berntsen om kapteinsvalget

Krevende totalsituasjon

Å være AS-leder i Viking er et meget krevende verv. Christiansen er i det daglige viseadministrerende- og finansdirektør i riggselskapet Prosafe. At det har vært stadig tøffere tak her den siste tiden er ingen hemmelighet.

– Verden vet at jobben også krever sitt. Du har rett i at det ikke går på skinner. Samtidig har ikke dette vært et tema i Prosafe. Jeg har fått lov og støtte til å ha vervet i Viking. Slik sett skal jeg ikke overdrive det som faktor. Men summen, med jobb og familie, det skal gå opp, sier Vikings avtroppende styreleder.

Mer fra Dagsavisen