Sport

Slik tror han karantenen vil påvirke Viking-spillernes form

Viking-spillerne er i karantene. Klubbens fysioterapeut forteller om hvordan spillerne skal holdes i aktivitet under karanteneperioden.

 Følg RA Sporten på Facebook!

Vi­kings me­di­sins­ke an­svar­lig, Hal­vard Øen Gro­va, me­ner de er gode på å leg­ge til ret­te for spil­ler­ne.

Nå skal spil­ler­ne være i ka­ran­te­ne, og får na­tur­lig­vis ikke trent sam­men.

– De får ikke spilt fot­ball, men vi har er­fa­ring med å lage tre­nings­pro­gram for å ved­li­ke­hol­de fot­ball­for­men. Med ti da­ger er jeg ikke be­kym­ret, men blir det en leng­re pe­ri­ode er det ver­re, sier Gro­va til RA.

Viking har ikke spilt kamp si­den 4. ok­to­ber grun­net lands­lags­pau­sen, og det er in­gen plan­lag­te kam­per før bor­te­kam­pen mot Sta­bæk 1. no­vem­ber.

LES OGSÅ: Alle Viking-spillerne er testet

Tre­nings­hver­dag

– Hvor­dan blir tre­nin­gen for spil­ler­ne i ka­ran­te­ne­ti­den?

– Det blir mye egen­tre­ning med lø­ping. Det blir også til­pas­set med styr­ke et­ter hva folk har til­gjen­ge­lig, men litt med egen­vekt og spenst. Jeg skal ha en li­ten sam­ta­le med le­gen for å se hvor­dan vi kan lage et godt opp­legg, sier Gro­va.

Veton Berisha er i iso­la­sjon, og re­tur­ne­rer ikke før han er frisk.

– Han må frisk­mel­des, og har nær­kon­tak­ter som må være fris­ke. Først og fremst går det på symp­to­mer og ny tes­ting. Det sty­rer le­ge­ne med. Nå er han i iso­la­sjon, slår Gro­va fast.

LES OGSÅ: Viking-spiller koronasmittet

Likt som sist

For spil­ler­ne er det enk­le­re, så sant de tes­ter ne­ga­tivt på ko­ro­na­vi­ru­set er det kun ti da­ger et­ter kon­takt som gjel­der for dem.

– Kon­tak­ten med Veton på tre­nin­gen tirs­dag ut­løs­te ti da­gers ka­ran­te­ne. Det er ikke nød­ven­dig­vis på grunn av smit­te, men grun­net fa­ren for å bli smit­tet. Det vet spil­ler­ne hvor­dan fun­ge­rer, si­den det er likt da Norge steng­te ned med egen­tre­ning. Det må gjen­nom­fø­res med ka­ran­te­ne­reg­ler, så de må hol­de god av­stand til folk, sier Gro­va.

Viking-spil­ler­ne var nødt å hol­de seg i form selv un­der pe­ri­oden hvor de var i ka­ran­te­ne et­ter tre­nings­lei­ren i Mar­bel­la. Laget kom hjem 7. mars, og 12. mars ble det opp­ret­tet ka­ran­te­ne­be­stem­mel­ser med til­ba­ke­vir­ken­de kraft.

Det send­te både Viking og Sand­nes Ulf hjem i en pe­ri­ode.

Den gan­gen tes­tet Viking-ju­ni­o­ren Sebastian Sørlie Henriksen po­si­tivt for COVID-19.

LES OGSÅ: Viking-stopper fikk korona

Mer fra Dagsavisen