Sport

– Skjønner det blir debatt av straffeutmålingen

Oilers-Stjernen Tommy Kristiansen (30) fikk seks kampers karantene for slagsmål. Nå har klubben bestemt seg for hvordan de håndterer det.

Bilde 1 av 2
Følg RA Sporten på Facebook!

Dommen til disiplinærutvalget (DISU), etter bråket med Grüners Erik Magnus Sirum forrige uke, kom mandag. Der ble det lagt vekt på at Kristiansen var den som startet det fysiske bråket og at han ikke er i deres søkelys for første gang.

– Anker dere?

– Nei. Vi gjør ikke det. Så synes vi kanskje det er en litt streng straff. Det er nok en kamp eller to over hva vi ventet. Her har de gitt ham fire for slåssingen, én for å starte det og en fordi han er «repeat offender». Vi får ta den straffen som er gitt. Så ser vi helst at spillerne våre holder seg på banen, sier sportsdirektør Pål Higson i Oilers til RA.

LES OGSÅ: Her kan du lese DISU-dommen Kristiansen fikk får slåssing

– Er en debatt

At Kristiansen får seks kamper for et slagsmål hvor motparten ser hva som kommer, samtidig som Storhamars Martin Rønnild nylig fikk fem kamper for å brekke ankelen til David Morley, får mange til å stusse.

Pål Higson skjønner hvorfor, men forsvarer også tankegangen til DISU.

– Dette er en debatt i hockeyen og jeg kan være enig i rettsoppfatningen av at det er feil. Samtidig er slåssing noe alle er enige om at vi ønsker bort fra hockeyen. Dette blir litt som når det gis ti år for skattesvindel og tre år for vold i det ordinære rettsvesenet, sier Higson.

Han peker på at Oilers må forholde seg til dette og at de også stiller seg bak at det reageres mot slåssing.

– Så vet vi at det skjer i hockeyen noen ganger, men også at det får en konsekvens.

Nekter å uttale seg

Tommy Kristiansen selv har så langt nektet å uttale seg om slagsmålet og karantenen. Det er uvant kost fra en mann som normalt snakker helt åpent om det meste.

– Jeg ønsker ikke å kommentere. Jeg vil ikke uttale meg om noen ting angående saken. Beklager, jeg vet det er et kjedelig svar, sier Kristiansen til RA.

Pål Higson benekter at klubben har gitt ham noen form for munnkurv. At de kom med en uttalelse rett etterpå handlet kun om å drepe rykter om at rasistiske kommentarer var bakgrunnen.

– Det ble avkreftet av begge parter og av alle som sto i boksen. Med den kraften slike ting i dag får i sosiale medier mente vi det var lurest å oppklare det på direkten.

LES OGSÅ: Oilers-treneren nekter å innkassere gullet tross 21 poengs ledelse

Har hatt møte

Higson forteller videre at han har hatt møte med Kristiansen om karantenen og hendelsen.

Klubben har ikke noe straffesystem internt for karantener og det vil ikke få ytterligere følger for en spiller som har hatt nok av utestengelser.

– Straffen er den han får av forbundet. Så vet også Tommy at det er mer formålstjenlig for Oilers at han spiller hockey. Vi skal være et tøft lag som er hardt å møte, men vi må ha spillerne på isen. Det skjønner Tommy også. Han skjønner konsekvensene.

Mer fra Dagsavisen