Sport

Løkberg så sint at han dirret dagen derpå

Kristoffer Løkberg var fortsatt lynende forbannet etter premieretapet onsdag. Han peker på kollektivet når han skal forklare sen svake seriepremieren.

Følg RA Sporten på Facebook!

Vikings midtbanesjef hadde på ingen måte kommet over at Viking for første gang i historien på toppnivå slapp inn fire mål i en hjemmepremiere. I prat med RA onsdag var han så sint at han nærmest dirret. Ingen behøver i alle fall å lure på om dette gikk inn på ham.

– Nå må vi bare terpe samhandling og relasjoner. Fotball spilles ikke én og én. Vi må bli bedre i samspill, sier Løkberg til RA.

Spillerne gjennomførte onsdag kun en lett joggetur for å restituere seg. Så bar det rett inn til videoanalyse for å finne ut hva som egentlig gikk galt mot Glimt.

LES OGSÅ: Kapteinen mener Viking ikke så ut som et lag i premieren

Feil i sonespillet

Samtidig er det ikke noe nytt at Viking sliter defensivt. Det har de gjort hele vinteren. Den eneste kampen hvor nullen har blitt holdt er i 5-0-seieren over Sandnes Ulf. Da ble det som i utgangspunktet var reservene sendt på banen.

– Jeg synes ikke vi framstår kompakte nok. Vi ble altfor opptatt av mann. Det kan vi ikke gjøre når vi spiller sonespill – selv om du i perioder må ta ut mann.

Trønderen peker på at fotball er spill og motspill. Han erkjenner også det åpenbare.

– Tirsdag tapte vi mot et bedre lag. Vi slapp inn fire her hjemme mot dem i fjor også. Det er ikke tilfeldig at det kom mot dem. Samtidig må vi ta tak her.

Uenig i formasjonseksperiment

Løkberg har selv vært gjenstand for kritikk den siste tiden. Bjarne Berntsen pekte blant annet på ham etter kampen og sa rett ut at han ikke hadde noen heldig kamp.

Løkberg tar sitt ansvar. Han innrømmer at han sikkert har spilt bedre kamper. Samtidig mener han at han har spilt verre også. Fotball er et lagspill og hans prestasjoner vil bli farget av det som foregår rundt ham på banen.

Så synes han også at noe av det han gjorde i seriepremieren var bra.

– Burde dere testet ut 4-4-2 kun noen uker før seriestart?

– Nei. Jeg tror ikke det var så lurt å endre på formasjonen, men gjort er gjort og spist er spist.

Nå må det rettes på mot Brann søndag. Det blir alt annet enn enkelt.

LES OGSÅ: De var blant de 200 som slapp inn

Mer fra Dagsavisen