Sport

– Jeg trodde han var Moses et øyeblikk der!

Superbacken Nolan Zajac gjorde noe ingen har gjort før ham i DNB Arena da Oilers smadret Frisk i toppduellen i Get-ligaen. Etterpå ble han hyllet av forbløffede lagkamerater.

Følg RA Sporten på Facebook!

At Oilers kjørte over Frisk, at kampen var svært underholdende og at hjemmelaget nå har elleve poengs luke var nemlig ganske så underordnet etter kampslutt.

Den store snakkisen blant spillere, trenere og tilskuere handlet kun om ett spesifikt øyeblikk.

Det hele skjedde etter 47 miutter av den tredje perioden. Det var gourmethockey fra aller øverste hylle. Sannsynligvis en av de mest spektakulære sekvensene sett i DNB Arena.

Den svært offensivt anlagte backen Nolan Zajac fikk pucken fra keeper Henrik Holm nærmest bak eget mål. Så tok han pucken med seg og ga full gass over hele isen. Zajac fintet bort et par mann og avsluttet iskaldt alene med Nicklas Dahlberg i Frisk-målet.

På hockeyspråket kalles dette en "Coast to Coast"-scoring. De tilhører så til de grader sjeldenhetene. Enda mer sjeldent er det å se fra en back.

LES OGSÅ: Slik var Oilers-Frisk

– Kunne nesten ikke tro det

Samtidig var det kanskje ikke helt uventet at det var Zajac som vartet opp med det når det først skulle skje. Backen med flest poeng i Allsvenskan i fjor er høyst offensivt anlagt.

Jeg måtte bare kjøre på når det åpnet seg opp, men kunne nesten ikke tro hva som skjedde selv, sa hovedpersonen etter kampen.

Han erkjente at han nok var noe heldig. Samtidig gjorde Tommy Kristiansen en god jobb med å trekke folk bort i fra sentrale deler av isen.

Selv trener Todd Bjorkstrand, som sjeldent melder noe som helst, klarte ikke å holde fingrene fra fatet etterpå. Da Zajac snakket med media etter kampen brøt han kort og godt inn:

Har dere sett et slikt mål før? Vanvittig! Det der får han egentlig ikke lov til. Jeg hater sånne greier, sa en glisende Oilers-trener.

– Som Moses

Greg Mauldin, som for øvrig var kampens store ener, var også helt satt ut. Han måtte ta bibelske vendinger i spill for å beskrive det han akkurat hadde sett.

Jeg trodde han var Moses et øyeblikk der! Rødehavet åpnet seg jo fullstendig! Noe av det mest vanvittige jeg har sett, brøt den tidligere NHL-spilleren ut.

Dennis Sveum, som har vært i Oilers siden 2007, kan aldri huske å ha opplevd noe lignende.

Jeg mener dette er det første "Coast to Coast"-målet i DNB Arenas historie. Det er godt mulig det er det første i klubbhistorien også. Og fra en back!

Har stukket fullstendig i fra

Med seieren, som kom på svært imponerende vis, har Oilers også stukket helt i fra i toppen av Get-igaen. Luken ned til serietoer Frisk er nå på elleve poeng. Den luken har Oilers kun brukt 13 kamper på å nå. Serieåpningen har rett og slett vært en maktdemonstrasjon.

Likevel nekter veteran Dennis Sveum å være med på at løpet langt på vei kan være kjørt allerede.

Nei! Vi hadde en lignende situasjon det første året Pål Gulbrandsen var trener også, minner han om.

Den gangen ledet Oilers stort halvveis. Så slakket de veldig av i andre halvdel av sesongen.

Det hele endte likevel i dobbeltriumf til slutt.

Slik vil det garantert ende i år også om Oilers klarer å opprettholde det skyhøye nivået som nå vises fram.

Kampfakta:
Ishockey, Get-ligaen
Oilers – Frisk-Asker 5-2 (2-1, 2-0, 1-1)
Mål: 1. periode: 1-0 (2.57) Greg Mauldin (Markus Søberg, Daniel Bøen Rokseth), 1-1 (5.54) Reid Petryk (Hampus Gustafsson), 2-1 (8.42) Kristian Forsberg (Patrick Ulriksen).
2. periode: 3-1 (26.11) Brady Maurice Brassart (Dennis Løvold Sveum, Magnus Hoff), 4-1 (27.39) Dan Kissel (David Morley, Ulriksen).
3. periode: 4-2 (45.56) Petryk (Alexandre Lavoie, Anders Bastiansen), 5-2 (47.13) Nolan Zajac (Henrik Holm).
Utvisninger: Stavanger 9 x 2 min., Frisk-Asker 14 x 2 min.
Skudd: 42-24

Mer fra Dagsavisen