Stavanger Oilers

Kissel hat trick holdt ikke for skadeskutt Oilers

I et drama uten sidestykke kom et tungt skaderammet Oilers til kort mot Storhamar. Til tross for fem scoringer, og hat trick av Dan Kissel, ble det tap etter overtid.

Det var et skadeskutt Oilers som kom inn i sin tredje toppkamp på seks dager. Forutsetningene for å vinne var kraftig redusert med tre nye skader siden torsdagens kamp mot Sparta.

Fra før manglet Oilers høyrevingene Christoffer Karlsen og Martin Gran. Foran lørdagens kamp måtte også Tommy Kristiansen, Simon Bourque og Kristian Østby kaste inn håndkleet. Dermed måtte Oilers stille med tre seniorrekker og en juniorrekke. Ettersom Thomas Higson er utlånt til Lørenskog måtte laget også kjøre på med kun tre backpar. Sander Husebø er også på lån i samme klubb.

Slik sett var det ikke uventet at hjemmelaget Storhamar tok føringen i kampen på den store spillflaten i CC Amfi.

Etter ti minutters spill hadde ikke Oilers løsnet et eneste skudd på mål.

Våknet etter treg start

Så våknet laget plutselig, og litt ut av det blå.

Etter 10.45 fant Greg Mauldin Nick Dineen bak mål. Han trampet inn foran kassen og skjøt rett over skulderen på keeper og sendte Oilers opp i 1-0-ledelse.

Etter 13 minutter fikk Oilers overtall og Tristan Langan styrte en puck i stang nærmest på direkten. Andre Bjelland Strandborg var også svært nære i samme overtall med en avslutning fra kloss hold.

Faktisk dominerte Oilers så resten av den første perioden.

Oilers kom solid ut i andre periode også. Først misbrukte Anders Tangen Henriksen en god mulighet, men det gikk ikke lang tid før pucken satt igjen. Etter 22.55 la Ludvig Hoff en nydelig bakoverpass igjen inne foran mål og den satte evigunge Dan Kissel inn under keeper til 2–0.

Storhamar hevet seg så etter dette og fikk satt mer trøkk på Oilers. Kampen skiftet karakter og da begynte hjemmelaget å skape sjanser igjen.

Etter 27.48 trampet Martin Johnsen inn i banen og løsnet et skudd. Samtidig smatt Patrick Thoresen inn foran mål og styrte inn en redusering.

Oilers, som nå var trykket bak, var likevel farlige på overganger. Greg Mauldin kastet bort en eventyrlig mulighet for å økte til 3–1 alene med keeper etter halvtimen.

Det var likevel Storhamar som scoret nok en gang. Med Tristian Langan utvist utnyttet de overtallet da Jacob Berglund satte inn 2–2 etter 33.34.

Der og da var det lett å anta at et Oilers med så mange forfall var i ferd med å gå tomme, men slik var det ikke.

Laget jobbet seg nok en gang inn i det og med to minutter igjen av perioden dunket Nicolai Bryhnisveen inn 3–2 fra distanse etter et flott forarbeid fra Greg Mauldin.

Ellevill avslutning

I den tredje perioden kom Storhamar ut med mye energi, men Oilers spilte det av på en solid måte. I stedet økte Oilers ledelsen til 4–2 da Dan Kissel på vakkert vis omsatte en pasning fra en liggende Ludvig Hoff i mål etter 45 minutter.

Slitne Oilers-spilleren prøvde så å spille av kampen, men lyktes ikke med det. Jacob Lundell Noer reduserte til 4–3 etter 49 minutter med et skudd via stangen og inn.

På dette tidspunktet virket batteriene å være i ferd med å gå flate hos Oilers og Storhamar kjørte på i jakten på 4–4. De brukte ikke lang tid på å klare det.

Etter 53.13 regelrett dundret Andreas Martinsen inn utligningen fra distanse.

Dramaet var likevel ikke over. På langt nær. Etter 56 minutter kom plutselig Dan Kissel fri på en overgang. Veteranen gjorde ingen feil og satte 5–4. Med det fullførte han også sitt hat trick.

Storhamars veteran Patrick Thoresen (39) hadde likevel andre planer enn å la Kissel bli helten og utlignet nærmest på direkten til 5–5.

Ordinær tid ebbet ut med Oilers under press og det hele gikk til overtid.

I spill tre mot tre manglet energien og Oilers var aldri farlige. Etter mye press mot Henrik Holm var det lite å si på at Samuel Solem satte inn 6–5 og avgjorde oppgjøret.

– Var dette et bittert tap, eller et heroisk Oilers-poeng med forutsetningene som å i dagen?

– Bittert tap. Jeg vil ikke bruke det som unnskyldning. Vi hadde alle muligheter i verden til å ta tre poeng her i kveld, sier trener Anders Gjøse til RA.

– Spillerne så tomme ut på slutten. Var de ikke det?

– Jeg er usikker på om de var så tomme. Klart de blir slitne, men det er for enkelt å bruke som unnskyldning.

Treneren er likevel klar på at prestasjonen var usedvanlig god ut ifra forutsetningene.

– En kanonmatch ut ifra antall kamper den siste uken, skader, forutsetninger og motstandere vi har møtt.

Treneren roser også Dan Kissel. Når RA utfordrer på om han er i ferd med å komme opp i marsjfart, etter en oppkjøring hvor han var lenge i USA, mener Gjøse han har hatt det inne lenge.

– Jeg syns han har vært god i år. Han brukte kort tid på å ta alle rekordene. Så har det lugget litt i det siste, men han er veldig stabil i spillet. En mann for de store anledningene. Ingenting er oppsiktsvekkende med det han viser her, avslutter Gjøse.

---

Ishockey, EHL

Storhamar-Oilers 6–5 (0-1, 2-2, 3-2, 1-0)

CC Amfi, 3472 tilskuere

Mål: 1. periode: 0–1 (10.45) Nick Dineen (Mauldin).

2. periode: 0–2 (22.55) Dan Kissel (Hoff, Klavestad), 1–2 (27.48) Patrick Thoresen (Johnsen, Rønnild), 2–2 (33.34) Jacob Berglund (Quenneville), 2–3 (38.10) Nicolai Bryhnisveen (Mauldin, Bjerke).

3 periode: 2–4 (45.10) Dan Kissel (Hoff, Bjerke), 3–4 (49.07) Jacob Lundell Noer (Rønningen, Salsten), 4–4 (53.13) Andreas Martinsen (Espeland, Kindl), 4–5 (55.59) Dan Kissel, 5–5 (56.51) Patrick Thoresen (Salsten, Johnsen).

Forlengning: 6–5 (62.57) Samuel Solem (Quenneville)

Utvisninger: Storhamar 2x2 min. Oilers 1x2 min.

Skudd: 30–24

Dommere: Karl Johan Vinnerborg og Petter Bjerkan Bakken