Stavanger Oilers

Disse lagene skal Oilers møte i CHL

Trekningen av oppsettet i hockeyens mesterliga ble foretatt i Finland onsdag ettermiddag. Oilers får blant annet et oppgjør mange rundt klubben har siklet etter i flere år.

Formatet til turneringen, som Oilers kvalifiserte seg til ved å vinne NM-gul forrige måned, er denne sesongen radikalt endret. Man har gått ned fra 32 til 24 lag og det høyeste antallet et land kan ha er nå tre lag.

Det er også endret i formatet. Nå er det mer snakk om oppsett enn grupper og seks kamper står på programmet for alle innledningsvis. Alle disse skal møte hverandre kun én gang. Plasseringen i gruppen bestemmer så veien videre i utslagningsrundene og det best rankede laget vil møte det svakeste.

Trekningen ble gjort i Finland onsdag og Anders Gjøse var til stede for å representere Oilers.

Oilers ble trukket fra pot D i trekningen. Dette var lagene som ikke har eierandeler i CHL – lagene fra de såkalte «challenger-ligaene». De norske mesterne kom opp som det fjerde laget fra starten av trekningen.

Oilers vil få hjemmekamper mot Färjestad (Sverige), Occelari Trinec (Tsjekkia) og Vaxjö Lakers (Sverige). Borte skal de opp mot Dynamo Pardubice (Tsjekkia), HC Bolzano (Italia) og Red Bull Salzburg (Østerrike).

– Jeg syns dette er kult oppsett. I alle fall på forhånd. Kommersielt sett bør det også være det. Hjemmekampene er veldig bra. Vi kjenner de svenske lagene. Jeg har vært mye i Tsjekkia med NTG og digger kulturen der. Her får du mulighetene til å se andre stiler og kulturer, sier trener Anders Gjøse til RA.

– Jeg tenker først og fremst at jeg er glad vi fikk de lagene vi fikk i bortekampene. Det er mye kulere å dra dit for å oppleve noe nytt enn å reise til Karlstad og Vaxjö. Så er lagene vi har fått på hjemmebane også kule. Noen skikkelige storkanoner. Dette gleder vi oss til, sier keeper Henrik Holm til RA.

Spesielt oppgjøret mot svenske Färjestad blir nok en godbit. En kamp mot det svenske storlaget er noe mange rundt Oilers har drømt om i en årrekke.

Hvorfor så mange rundt Oilers lenge har siklet etter et møte med Färjestad har han egentlig ikke et godt svar på – selv om han har registrert det.

– Kanskje litt fordi det er lett å selge billetter til en slik kamp. Jeg personlig har ikke et sterkt forhold til det.

Trener Gjøse mener at det er en fordel at Oilers på papiret møter tre av de fire sterkeste lagene på hjemmeis. At klubben i sommer skal gjennom et generasjonsskifte, og får mange nye fjes in rett før alvoret starter i august, tror han ikke betyr så mye.

– Det er folk godt vant med fra før i Oilers. Jeg ser ikke det som noen hovedutfordring. Mange fra kjernen i laget har gjort gode prestasjoner i CHL før. Vi bør sikte på sluttspill, mener Gjøse.

Hvor de beste mulighetene for poeng ligger vil ikke treneren spekulere for mye i. Henrik Holm er mer direkte i spådommene.

– Lagene fra Tsjekkia og Østerrike, men jeg synes vi har havnet i en fin gruppe. Vi har gode muligheter til å slå fra oss, sier Holm.

Anders Gjøse klarer ikke å peke ut en kamp han gleder seg mer til enn andre. Så interessant er dette oppsettet, stedene og motstanden.

– Slike turer og motstandere vil gi oss energi i forsesongen. Så er dette nytt for meg også. Jeg gleder meg, sier Gjøse.

Tappara Tampere fra Finland vant turneringen i 2022/2023. Dette er et lag Oilers faktisk har slått i gruppespill tidligere. Det skjedde etter straffeslag i 2014.

Mer fra Dagsavisen