Stavanger Oilers

Kjemi som lover godt før hardkjøret

Rekken med Christoffer Karlsen, Ludvig Hoff og André Bjelland Strandborg var kort og godt lysende da Oilers startet på to tøffe uker som kan avgjøre mye i grunnserien. Det er ikke tilfeldig.

Stavanger — Den norske førsterekken sto bak tre av de fire scoringene mot Stjernen og vartet opp med festhockey mot et av lagene som fortsatt kan blande seg inn i tittelkampen.

– Rekken vår har virkelig begynt å finne ut av det. Vi har fantastisk kjemi og har fått utvikle oss over tid sammen nå. Også i fjor spilte vi sammen og det merkes. Vi stoler veldig på hverandre, sier André Bjelland Strandborg – som ble kåret til banens beste.

Derfor funker de sammen

Den tittelen kunne like gjerne en av de to andre angripere fått. Christoffer Karlsen var et eneste stort smil etterpå og det hadde han all grunn til. Etter en vår med kun ett poeng på de 12 første kampene er han nå i fyr og flamme. Han er glad han kom seg gjennom den mentale kampen akkurat det var.

– Det flyter godt for oss nå og det vises på statistikkene også, sier Karlsen.

– Hvorfor er dere så gode sammen?

– Jeg tror det handler om at vi utfyller hverandre ekstremt godt. Vi har litt forskjellige kvaliteter, mener han.

Bunnsolide

Det drar seg nå til mot sluttspurt i en rekordjevn grunnserie. Kampen var den første av seks på kun 12 dager for Oilers og laget fikk en perfekt start på en periode som kan avgjøre mye.

Den første perioden var kort og godt bunnsolid. Scoringene til André Bjelland Strandborg og Andreas Klavestad var fullt fortjente. Faktisk hadde det ikke vært noe å si på om Oilers ledet mer enn 2–0. Samtidig var de også pottetette bakover. Stjernen kom knapt til noe.

I den andre perioden innledet Oilers i samme stil og fikk 3–0 ved Martin Lefebvre etter en snau halvtime. Etter det jevnet kampen seg mer ut og Stjernen kom mer med i spillet. De forsøkene laget hadde tok likevel Henrik Holm seg av.

Den siste perioden bar preg av at Oilers hadde grei kontroll. Hjemmelaget kom nære med en kanon i tverrligger fra Tommy Kristiansen, men den ville ikke inn. Laget fikk likevel 4–0 da Christoffer Karlsen kronet verket med sitt tredje poeng for dagen og scoring på tampen.

– Vi har fire gode rekker pluss noen ekstra folk i bakhånd nå. Det gjør oss tyngre enn mange av de andre lagene i toppen. Det skal de få merke i fortsettelsen, avslutter Christoffer Karlsen.

NB! Henrik Holm holdt nullen for sjuende gang i grunnserien i år. Det er tangering av klubbrekorden til Ruben Smith.

---

FAKTA

Ishockey, Fjordkraft-ligaen

Oilers-Stjernen 4–0 (2-0, 1-0, 1-0)

DNB Arena, 3276 tilskuere

Mål: 1. periode: 1–0 (3.22) André Bjelland Strandborg (Christoffer Karlsen), 2–0 (19.44) Andreas Klavestad (Bryce Gervais).

2. periode: 3–0 (28.28) Martin Lefebvre (Christoffer Karlsen og Ludvig Hoff).

3. periode: 4–0 Christoffer Karlsen (André Bjelland Strandborg og Ludvig Hoff)

Utvisninger: Oilers 4x2 min. Stjernen 5x2 min.

Skudd: 35–24

Dommere: Roy Stian Hansen og Tor Olav Johnsen

---






Mer fra Dagsavisen