Stavanger Oilers

Oilers kjørte over Ringerike: – Viste hvordan det skal bli

Den første sluttspillkampen siden 2019 endte med 6-0-seier mot Ringerike for Oilers. Tomålsscorer Christoffer Karlsen mener laget viste hvorfor de skal avgjøre kvartfinaleserien på fire kamper.

Stavanger — Oilers-vingen Christoffer Karlsen var i fyr og flamme da den første av potensielt sju kvartfinaler ble spilt i DNB Arena søndag. Med to mål og én assist sikret han seg gullhjelmen til tirsdagens kamp i Schjongshallen, samtidig som han bidro sterkt til Oilers’ solide seier.

Forskjellen på lagene var enorm. Det er Karlsen enig i.

– Jeg synes vi viste hvordan det skal bli resten av kampene. Spiller vi på samme måte som nå, hvor alle kriger på samme måte, så kommer vi til å kjøre dem ut av sluttspillet på fire kamper, sier Karlsen til RA.

Han forteller at de tar kamp for kamp, i kjent stil, men likevel bør ha selvtillit til å tørre tenke seg til en semifinale. Det mener han hører med i den posisjonen Oilers er i.

Karlsen ga bort poeng

Selv var han ført opp med fire målpoeng da kampen var over, men fikk det rettet opp ettersom det var feil.

– Jeg fikk én assist for mye, og da måtte jeg si fra. Jeg var ikke på isen engang, sier Karlsen.

I andre enden av isen var det Henrik Holm som sørget for at det ikke ble mål mot. Keeperen holdt nemlig nullen i den første sluttspillkampen på 1078 dager.

– Det var akkurat den starten vi hadde håpet på. Vi spilte en solid kamp, og backene våre var gode, sier Holm.

Han var sentral for å holde Ringerike unna den første scoringen. Det kom tre skudd fra gjestene før Jarrett Burton fikk hull på kampen med den første scoringen.

Etter det så Oilers seg aldri tilbake. Med solid spill fra alle fire rekkene, og kombinasjonen mellom høyt og lavt press, kontrollerte Todd Bjorkstrands menn inn den første sluttspillseieren.

– Jeg er heldig som har fire rekker å spille på. Det er godt å ha fire rekker jeg alltid kan bruke, i alle situasjoner, sier Oilers-trener Todd Bjorkstrand.

Bortekamp neste for Oilers

Han ser naturligvis videre til neste kamp, det gjør også keeper Holm. 31-åringen mener de ikke kan ta lett på kampen som spilles i Schjongshallen tirsdag.

– De har vist at de kan slå alle på hjemmebane, selv om de ikke har slått oss ennå. Vi må ikke ta lett på dem, eller undervurdere dem. Dersom vi fortsetter å male på slik vi gjorde nå, da sliter vi dem ut, sier Holm.

Ringerike viste glimtvis hvorfor de har tatt poeng mot de fleste lag gjennom 2021-22-sesongen i Fjordkraft-ligaen, men det var i starten av kampen og ved spill i overtall. Det bekymrer ikke tomålsscorer Karlsen.

– De har noen spillere som er tekniske og flinke. Ringerike er gode i overtall, men da passer det bra at vi er ligaens beste lag i undertall. Holder vi oss rolige, slik som denne kampen, så vil det gå bra, sier Karlsen.

---

Kampfakta

Sluttspill, ishockey.

Stavanger Oilers – Ringerike Panthers 6-0 (1-0, 3-0, 2-0)

DNB Arena, 3789 tilskuere.

Mål:

1. periode: 1-0 (19.50) Jarrett Burton (Christoffer Karlsen, Steve Whitney).

2. periode: 2-0 (24.56) Dan Kissel (Whitney, Daniel Bøen Rokseth), 3-0 (25.14) Karlsen (Patrick Ulriksen, André Bjelland Strandborg), 4-0 (32.25) Andreas Klavestad (Tommy Kristiansen, Markus Søberg).

3. periode: 5-0 (40.20) Ulriksen (Greg Mauldin, Sander Hurrød), 6-0 (59.49) Karlsen (Klavestad, Ludvig Hoff).

Utvisninger: Oilers 5 x 2 min., Ringerike 7 x 2 min.

---


Mer fra Dagsavisen