Stavanger Oilers

Oilers viste kraftig forbedring: – Snakket mye om det

Det ble ingen utvisninger til Oilers da de slo Ringerike 3-0 i bamsebonanza-kampen tirsdag.

Stavanger — Siste hjemmekamp i Fjordkraft-ligaen bød på en milepæl for trener Todd Bjorkstrand. Aldri har Oilers gått av isen uten utvisningsminutter under hans ledelse. I 3-0-seieren mot Ringerike Panthers skjedde nettopp det.

Den amerikanske treneren er usikker på om han har opplevd det.

– Jeg aner ikke. Det er mulig det har skjedd, men ikke som jeg kommer på i farten. Det er iallfall bra, sier Bjorkstrand til RA.

Utvisningsproblemer gjennom sesongen

Han er tydelig på at det ikke handler om å aldri ta utvisninger.

– Men vi har tatt for mange. Nå starter sluttspillet allerede på søndag, og da må vi være klare. Nå må vi tenke på neste kamp, og fortsette å holde føttene i bevegelse og køllene på isen, sier treneren.

Det har skjedd to ganger tidligere i Oilers-historien at laget ikke har tatt utvisninger. Det var 24. september 2017 borte mot Storhamar og borte mot Bergen 29. januar 2004.

Gjennom hele vinteren har for mange utvisninger vært adressert fra Bjorkstrand. På utallige treninger har det vært tema, og allerede etter gjenåpningskampen mot Vålerenga 25. september var Bjorkstrand tydelig overfor RA på hva han mente.

– Vi kan ikke gjør det. Denne gangen gikk det bra, for vi hindret scoring mot og skapte et momentum i kampen. Vi kan ikke ta sånne utvisninger. Det er oppskriften for å tape ishockeykamper, sa treneren.

Oilers’ beste poengplukker, Jarrett Burton, forteller at det har vært tema. Det ble senest tatt opp igjen før kampen mot Ringerike.

– Vi har snakket mye om det. Denne kampen tok vi det seriøst, og spilte skikkelig hardt uten å ta på oss dumme utvisninger, sier Burton.

Bamsescoring fra Burton

Selv om kampen i seg selv var av det lite underholdende slaget var det Oilers-dominans fra start til slutt. Sjansene kom på løpende bånd, og totalt ble det 40 skudd mot Ringerikes elleve.

Burton scoret kampens første mål, og da ble bamsene kastet på isen. Det var nemlig «bamsebonanza» i DNB Arena, og målet han styrte inn sørget for innsamlede bamser til Stine Sofie-senteret og barneavdelingen på SUS.

Jarrett Burton bamsebonanza oilers

Selv om canadierens første mål som profesjonell kom på et tilsvarende arrangement har han aldri scoret det første målet som fører til bamsekastene.

– Det var gøy. Jeg visste ikke det var bamsekamp før to minutter før vi entret isen, så det var en hyggelig overraskelse. Det er vanlig med slike kamper hjemme i Nord-Amerika, men da pleier de være rundt jul for å gi bamsene til veldedige organisasjoner som deler ut julegaver. Det er en fin måte å gjøre noe godt på, og jeg setter veldig stor pris på det, sier Burton.

Etter scoringen som førte til haugevis av bamser på isen meldte backene Dennis Sveum og Daniel Bøen Rokseth seg på med scoringer fra blålinjen. Begge sendte av gårde slagskudd, og hadde nok trafikk foran keeperen til at skuddet gikk inn.

Mye av kampen ble en ren transportetappe inn mot sluttspillet, noe som ikke er unaturlig med to lag som allerede har sikret første- og åttendeplass i Fjordkraft-ligaen.

– Det var en god kamp inn mot sluttspillet. Vi spilte solid og var lojale til systemet. Det var godt med sjanser, sier Burton.

Etter alt å dømme skal lagene møtes igjen allerede søndag. Oilers skal velge mellom Ringerike og Lillehammer som kvartfinalemotstander, og første kamp i sluttspillet spilles søndag klokken 17.30.

---

Kampfakta

Fjordkraft-ligaen, ishockey.

Oilers – Ringerike 3–0 (1–0, 2–0, 0–0)

DNB Arena, 3324 tilskuere.

Mål: 1–0 (10.48) Jarrett Burton (Martin Lefebvre, Markus Søberg), 2–0 (33.39) Daniel Bøen Rokseth (Thomas Berg-Paulsen), 3–0 (34.21) Dennis Sveum (Ludvig Hoff, Lefebvre)

Utvisninger: Ringerike 2 x 2 min.

Skudd: 40–11

---






Mer fra Dagsavisen