Stavanger Oilers

Oilers-kamp utsatt: – Håper vi skal fullføre som planlagt

Hele Storhamar er satt i karantene.

Stavanger — Oilers-Storhamar er utsatt grunnet at hele laget fra Hamar er satt i karantene. Det meldte Oilers på Twitter.

Utsettelsen fører til endringer i ukeplanen for Oilers.

– For oss blir det bare trening i stedet for kamp, så må vi prøve å finne et nytt tidspunkt for kampen. Det finner vi helt sikkert i løpet av dagen i dag, eller i morgen, sier Oilers’ sportsdirektør Pål Haukali Higson til RA.

Higson: – Prøver å være optimist

Forrige sesong ble den siste kampen spilt i begynnelsen av januar. Da kom det et stort smitteutbrudd i norsk ishockey, blant annet i Oilers. Kort tid etter ble det innført forbud mot kamper fra regjeringen. Lagene holdt seg i form fram til mars, da ble sesongen offisielt avlyst. Det førte til at det for andre sesong på rad ikke ble arrangert NM-sluttspill i ishockey.

Pål Haukali Higson

– Hvor bekymret er du for avviklingen av sesongen?

– Jeg prøver å være optimist, og håper at vi skal fullføre som planlagt. Foreløpig er det innenfor rimelighetens grenser å få avviklet serien. Retningslinjene fra neste uke vil påvirke hvordan gjennomføringen blir, sier Higson – som legger til at det stadig blir økt vaksineringsgrad i Fjordkraft-ligaen.

Neste uke vil være avgjørende for hvordan resten av blir. De nåværende restriksjonene fører til at hele laget må i karantene dersom én spiller tester positivt, uavhengig av vaksinestatus.

– Det er først og fremst karantenesituasjonen som er utfordrende for oss, sier Higson.

Stjernen-kampen kan bli spilt som planlagt

OL-pausen er krympet ned til en vanlig internasjonal pause. Det kan gi åpning for at utsatte kamper kan legges inn der.

– Akkurat nå ser det ikke ut til at vi er i en situasjon hvor landslagene skal på kryss og tvers for å spille ishockey, sier Higson.

Oilers møter Grüner på borteis lørdag, før Stjernen kommer til DNB Arena tirsdag. Sistnevnte lag er i karantene og kan ikke spille den planlagte torsdagskampen mot Ringerike Panthers.

– Vi kan teste spillere ut av karantene og inn i «fritidskarantene» torsdag ettermiddag. Negative prøvesvar da vil gi spillerne anledning til å jobbe, trene og spille kamper, sa Stjernens daglige leder Anders Åsle til klubbens nettsted tirsdag.

Mer fra Dagsavisen