Stavanger Oilers

Slik går det med Even Myreng Kjellesviks vei tilbake til isen

Den tidligere Oilers-spilleren fra Stavanger har ikke kommet tilbake til ishockeytrening ennå etter koronautbruddet i Sparta i november 2020. Nå er det endelig bedring å spore hos 22-åringen.

Stavanger — Da Sparta fikk et smitteutbrudd i november var Even Myreng Kjellesvik fra Stavanger blant dem som testet positivt for koronaviruset. Med den underliggende sykdommen astma har han hatt en tung vei tilbake til isen, og er ennå ikke klar for spill og vanlig trening.

Likevel er det gode nyheter for 22-åringens helse, og nå ser han lyset i enden av tunnelen.

– Hvordan er helsesituasjonen nå?

– Mye bedre enn det har vært. Jeg er jo ikke der jeg vil være i det hele tatt, men ting er bedre enn det var. I løpet av sommeren er jeg tilbake der jeg skal være. Jeg må jo trene meg tilbake, det blir noen tunge måneder. Jeg skal komme meg i bedre form enn jeg noen gang har vært, sier Even Myreng Kjellesvik med friskt mot til RA.

Når det er på plass skal vi begynne med klubbjakten.

—  Even Myreng Kjellesvik

Han beskriver en vanskelig periode, som nå har vart i et halvt år for backen. Én ting er sykdom, men for en toppidrettsutøver er det rart å ikke ha muligheten til å trene vanlig i seks måneder.

– Det var veldig tungt i starten, spesielt å være syk. Da jeg ble frisk fikk jeg ingen gode svar, og fikk ingen sluttdato på ting. Jeg har fått sinnssykt god hjelp, fra enormt flinke folk, så jeg har skjønt det vil gå over. Det var tungt, spesielt mentalt, da jeg måtte sitte på sidelinjen og ikke fikk gjøre noen ting. Det begynner å bli bedre nå, så nå har jeg troen, sier 22-åringen optimistisk.

Myreng håper å komme tilbake

Selv om det har vært tøft for ham har det ikke vært aktuelt å tenke tanken på å legge skøytene på hyllen for godt. Han føler han har mer igjen å oppnå som ishockeyspiller.

– Det har ikke krysset hodet ennå. Hadde jeg ikke blitt frisk måtte jeg lagt opp, men nå håper jeg jo å komme tilbake, sier den offensive backen.

Myreng Kjellesvik forlot Oilers i 2019 for å spille i den finske ligaen Mestis (nivå to). Der spilte han 35 kamper for SapKo, før han sommeren 2020 signerte for Sparta i den hjemlige Fjordkraft-ligaen. Der ble det ti kamper før det første smitteutbruddet i klubben. To måneder senere var laget tilbake, men fikk et nytt utbrudd. Tilfeldighetene skulle ha det til at de skulle møte Oilers i den påfølgende kampen. Den ble aldri spilt, ligaen ble stengt ned for å få kontroll på smittesituasjonen. Elleve dager senere ble det anbefalt en kamppause i toppidretten fra statsminister Erna Solberg. Etter det kom aldri sesongen i gang igjen.

Snart klubbjakt

Nå er kontrakten med Sparta utgått for 22-åringen, og han står uten klubb for den kommende sesongen. Det er ikke noe som stresser ham. Han forbereder seg til ny sesong uten å vite hvor han skal spille, men skal være klar når muligheten byr seg.

– Jeg er enig med agenten min om å tenke på helsen først. Når det er på plass skal vi begynne med klubbjakten, sier han.

Med seg på ishockey-CV-en har Myreng Kjellesvik 55 seriekamper for Oilers på seniornivå. Han har også 106 seriekamper for Oilers U20 og U21. I tillegg har han representert Norge på U18- og U20-landslaget.

Backen er sønn av Stavanger-karen Kjell Erik Myreng, som også spilte for Sparta. Han var en del av østfoldklubben fra 1989 til 1993, og spilte for Viking Hockey i Stavanger. Der har han også vært trener.




Mer fra Dagsavisen