Stavanger Oilers

Ikke flere lag i Fjordkraft-ligaen - Narvik rykker ned

Opp til det gode selskap med Oilers kommer Ringerike, mens Narvik må ned i 1. divisjon.

Stavanger — Norges Ishockeyforbund besluttet onsdag å ikke endre antall lag i Fjordkraft-ligaen. Det meldte TV2 onsdag kveld.

Dermed rykker Narvik Arctic Eagles ned, mens Ringerike Panthers kommer opp til Fjordkraft-ligaen. Det skjer etter lange diskusjoner mellom klubbene og forbundet rundt en mulig utvidelse av ligaen for den kommende sesongen. Klubbene skal ha vært positive til en midlertidig utvidelse, men det ble ikke slik. For Oilers betyr det at Ringerike blir en av motstanderne neste sesong.

– Vi har hatt en lang og god diskusjon i forbundsstyremøtet og konklusjonen er at vi står på vedtaket fra september i fjor, og det betyr at vi fortsetter med ti lag i Fjordkraft-ligaen også kommende sesong. Det betyr at Narvik rykker ned og Ringerike rykker opp, sier ishockeypresident Tage Pettersen til TV-kanalen.

Før seriestart i september var det enighet om at det nederst rangerte laget i Fjordkraft-ligaen skulle rykke ned, og det øverst rangerte i 1. divisjon skulle opp. Det var planen dersom det ikke seriespillet ble fullført. Da ishockeysesongen ble satt på pause i begynnelsen av januar var sesongen egentlig ferdigspilt. Narvik hadde blant annet møtt Oilers flere ganger, mens de kun hadde møtt Grüner én gang. Det mente de var urettferdig, og ønsket derfor å gå bort fra retningslinjene fra september.

Rangeringen av ligaene er gjort etter hvor mange prosent av de mulige poengene lagene har tatt. Det er for å gi et sammenligningsgrunnlag på tross av ulikt antall kamper mellom lagene i ligaene.

– Vi mener ishockeyforbundet har begått tabber som kunne fått svært alvorlige konsekvenser for norsk ishockeys omdømme, sa styreleder Terje Feragen i Narvik Hockey til klubbens nettsted før behandlingen.

De mener å ikke ha mottatt informasjonen om hvordan serien skal avgjøres, og at det nederst rangerte laget rykker direkte ned, før sesongstart. Forbundet har på sin side tilbakevist påstanden.

Retningslinjene fra før sesongen har ført til at Frisk Asker er kåret til seriemester. Det flytter Storhamar ned til andreplass. Oilers og Vålerenga har like mange prosenter i poengoppnåelse, på tredjeplass.

Klubbene i Fjordkraft-ligaen 2021/22:

Stavanger Oilers

Frisk Asker

Vålerenga

Manglerud Star

Sparta

Stjernen

Grüner

Storhamar

Lillehammer

Ringerike

Mer fra Dagsavisen