Stavanger Oilers

Gedig satser på å vinne alt

Oilers er i gang på is, hardkjøret mot en ny sesong er i rute. I går var de aller fleste på plass da laget hadde sin første offisielle trening på is. Curtis Gedig gleder seg.

– Ja, det er veldig bra å være tilbake på is, og ikke minst er det spennende å være en del av Oilers, sa Gedig da han gikk av isen i DNB Arena etter den aller første treningsøkten denne sesongen.

Gedig er ikke ukjent med norsk ishockey. Den offensive backen har en fortid i Stjernen. Der spilte han i sesongen 2015/16.

– Jeg trivdes også da i Norge, men fikk et tilbud om spill i Sveits som jeg takket ja til.

Med kjæreste fra Norge fant han veien tilbake da Oilers kom på banen.

– Det var en ganske enkel avgjørelse å ta. Oilers er en stor klubb i Norge og den klart mest profesjonelle av dem alle. Jeg ser fram til å komme skikkelig i gang, forteller han.

LES OGSÅ: Brutalt møte med første istrening

Plukker poeng

Den canadiske spilleren plukket med seg 43 poeng den sesongen han spilte i Stjernen. I Sveits forrige sesong ble det 38 poeng, fordelt på 11 mål og 27 assist.

– Jeg har ikke satt meg noe eksakt mål, men jeg ønsker å være med å bidra slik at klubben når sine mål – som er å vinne grunnserie og sluttspill. Da må jeg også bidra med mitt, noe som jeg er svært innstilt på å klare.

På gårsdagens trening var omtrent alle samlet. Bare Josh Soares og nykommer Harrison Reed manglet. Begge er på isen når laget trener i formiddag.

– Den første økten er alltid spesiell. Det er nye medspillere som vi skal bli kjent med, men jeg synes det var en god og hard økt. Som det skal være når sesongen har startet, forteller Curtis.

– Oilers er kvalitet

Curtis Gedig, Villiam Strøm, Lassi Kokkala, Tony Romano, Eirik Børresen, Jonas Djupvik Løvlie og Harrison Reed er de nye spillerne klubben har hentet.

– Jeg kjenner ikke til alle, men er trygg på at Oilers er et lag bygget på kvalitet. Det merket jeg allerede på min første trening her i dag.

– Hvilke forventninger har du?

– Det blir egentlig å ta kamp for kamp når den tid kommer. Oilers er en klubb med stolte tradisjoner som jeg har lyst å være med å føre videre. Jeg er en offensiv back, og klarer jeg å bidra med en del assist og scoringer, da tror jeg dette skal bli en bra sesong.

Blir sur

I Oilers har han blitt tildelt draktnummeret til en spiller ved navn Mark van Guilder, som hadde nummeret forrige sesong. Han leverte 45 poeng i fjor.

– Oilers har hatt, og har, gode spillere. Jeg må jo innrømme at jeg blir sur hvis vi ikke når våre mål. Her i Oilers bør det alltid være å vinne både grunnserie og sluttspill. Når jeg ser den gjengen som var på trening i dag, da mener jeg det er grunn til å være optimist på vegne av hele klubben.

Gedig er 25 år gammel og startet sin karriere i canadiske Westside Warriors Midget AA. Siden har det gått slag i slag med forskjellige klubber, både i Canada, USA, Norge og Sveits.

– Nå føler jeg at jeg er hjemme igjen. I Norge trives jeg godt og skal bidra med

Mer fra Dagsavisen