Stavanger Oilers

– Jeg har svære frysninger

Det ble en høydramatisk sluttspillfinale mellom Stavanger Oilers og Storhamar. Oilers tok til slutt hjem sin fjerde NM-pokal på rad, og jubelen ville ingen ende ta.

Da sluttsignalet gikk i DnB Arena fløy hansker, hjelmer og alt mulig annet i været fra Oilers-benken. «Byttå» tilhører Stavanger - nok en gang.

– Nå blir det fest her! Og det til ingen står igjen, sier Oilers-eier Tore Christiansen, som alltid upåklagelig antrukket i gull fra topp til tå.

Satt langt inne

Arenaens mest letta, Oilers-trener Petter Thoresen, tok seg tid til en pust i bakken etter den obligatoriske feiringen på isen etter match-slutt.

– Dette var noe helt spesielt. Det var den syvende finalekampen, noe som bare har hendt en gang tidligere. Det satt langt inne, men nå står vi her med pokalen - og det kjennes bra, sier treneren.

Tross de mange kontroversene i årets sluttspill har Oilers-troppen fokusert på en ting, ifølge trener Thoresen: Sluttspill-seier.

– Det har kosta, og veien hit har jammen ikke vært lett. Men nå har vi pokalen, og jeg forventer å se masse glade mennesker i garderoben. Det elsker jeg å se, sier Thoresen med et smil.

Hallem takker av
Mens publikum og spillere sang var det én mann som holdt litt lenger i kongepokalen enn resten av Oilers-gutta.

Snorre Hallem vet nemlig at det er siste gang han får være med og vinne den som spiller.

– Det er en herlig måte å avslutte karrieren på. Det er vemodig å forlate isen for godt, men jeg tar med meg mange, mange gode minner her fra Oilers.

Hallem sier at karrieren har bydd på både opp- og nedturer.

– Det siste året er kanskje det du vil huske best, og jeg kan ikke klage. Vi tar begge titlene, og er best i landet nok en gang. Jeg har holdt på med hockey så lenge jeg kan huske. Det kameratskapet som er i denne klubben, måten vi støtter hverandre opp på: Det er noe unikt.

Trettenes mangler ord
Noen ganger er det vanskelig å finne de rette frasene til å beskrive noe så stort som å bli Norgesmester, sier Mathias Trettenes, midt i blitzregnet.

– Jeg mangler faktisk ord, og har svære frysninger. Det å sende Storhamar hjem uten pokal, hjemme her i Stavanger, er nok så stort som det blir, sier han.

Henrik Solberg forteller om gull-presset som Oilers-spillerne lever med.

– Det er såklart deilig å vinne dette til slutt. Framfor alt er det en stor lettelse. Alle i Stavanger og overalt ellers forventer at vi skal ta gullet, hvert eneste år. Jeg vil legge til at det er litt trist, også. For nå skal vi ikke ha Snorre (Hallem) med oss lengre.

Solberg koster på seg en liten trøndersk kraftglose på tampen:

– Nå skal det bli j***a deilig med ferie!

Mer fra Dagsavisen