Handball

Perfekt start for Sola og Kristiansen Tveiten

Sola og Lene Kristiansen Tveiten kunne knapt ha fått en bedre start i gruppespillet i EHF European League. Samtidig var det også et potensielt stort skår i gleden.

Søndag slo laget spanske Costa del Sol Malaga med 26–22 på bortebane. Før gruppespillet startet sa trener Steffen Stegavik til RA at han anså ungarske Motherson som gruppefavoritter. Samtidig antok han at det var de, Sola og Costa del Sol som ville gjøre opp om en plass i kvartfinalen.

Når den første av seks kamper er unnagjort passet det dermed utmerket å slå et av lagene treneren fryktet på bortebane.

– Dette var en meget god start. Gledelig å se. Vi spilte en fantastisk forsvarskamp og hadde kontroll på alt de kom med. Det ble løst til punkt og prikke, sier trener Steffen Stegavik til RA.

Informasjon

Han fryktet måten Costa del Sol spiller på før kampen, med få skudd fra distanse. Men dette løste Sola defensivt.

– Vi hadde forberedt oss så godt at vi viste hvilke finter som kom og hva streken gjorde i forskjellige situasjoner. Det er enkelt i forsvar når du vet hvilken retning de finter. Spillerne skal ha skryt for at de husket på det. Da ble det ikke så vanskelig å møte dem, fortsetter treneren.

Sola tok kommandoen fra start og ledet 13–15 til pause.

Laget hadde stort sett en komfortabel ledelse gjennom hele andre omgang og kunne sikre de to første poengene i gruppespillet.

Toppscorer for Sola ble Lene Kristiansen Tveiten og Kristina Novak. Begge scoret seks mål, men straffespesialisten Kristiansen Tveiten scoret på seks av seks skuddforsøk. Fire av disse var straffer. Novak brukte 13 forsøk i åpent spill på å sette sine mål.

– Nå som Live Rushfeldt Deila er borte blir det også mer spilletid på Kristiansen Tveiten i åpent spill. Hun kom inn med 10–15 minutter igjen av første omgang og var god. Så gikk nykommer Janne Eklo inn etter pause, sier treneren.

Skade på Eklo

Forsvarssjef Martha Barka hos Sola ble for øvrig utvist for tre utvisninger underveis.

– Barka blir litt vel stor og sterk mot små spanjoler, bemerket Stegavik.

Et potensielt stort skår i gleden var at Janne Håvelsrud Eklo ble skadet. Bakspilleren som er hentet inn på lån fra Byåsen ut sesongen skal erstatte solgte Live Rushfeldt Deila.

– Hun gikk av med en skade sent i kampen. Det må sjekkes i mandag, men kan koste oss dyrt. Hun var avgjørende for oss i en presset periode.

– Hva slags skade er det snakk om?

– Muligens en overstrekk i kneet. Vi vet ikke sikkert. Det må sjekkes.

Det som uansett er sikkert er at det ble to viktige poeng.

– En meget god bortekamp mot et sterkt Europa-lag som ikke står godt til oss, avslutter Sola-treneren.

---

FAKTA

Håndball, EHF European League, gruppe

Costa del Sol Malaga-Sola 22–26 (13–15)

Sola: Ine Skartveit Bergsvik, Rikke Marie Granlund, Johanna Fossum – Janne Havelsrud Eklo, Malin Holta 2, Marthine Wolff, Kaja Horst Haugseng 1, Lene Kristiansen Tveiten 6 (4), Hanna Ræstad, Maja Magnussen 4, Kristiane Knutsen 3, Ine Marie Terland, Kristina Novak 6, Martha Barka, Camilla Herrem 4.

Toppscorer Costa del Sol: Gabriele Clausson Bitolo 5.

Rødt kort: Martha Barka, Sola

Utvisninger: Costa del Sol 1x2 min. Sola 4x2 min.

Dommere: Ante Mikelic og Petar Paradina (Kroatia)

---



Mer fra Dagsavisen