Handball

Nå har Ryger ansatt sin første trener

Den nye håndbsllstorsatsingen i Stavanger på herresiden har nå ansatt sin første hovedtrener.

Stavanger — Det nye klubbnavnet ble presentert da Viking HK tapte opprykkskvalifiseringen for noen uker siden. Nå har sammenslåingen mellom Viking og SIF fått hovedtrener.

Klubben melder i en pressemelding tirsdag at danske Morten Moldrup (30) blir ny trener i klubben. Han kommer fra jobben som trener i Bjørnar i Bergen.

Riktig profil har vært sentralt i arbeidet.

– Vi vet at veien mot å etablere oss på øverste nivå består av hardt arbeid, bygge klubb, engasjere breddeklubber og vekke liv i håndballinteressen i regionen, sier styremedlem Svein Axel Johansen.

Ung og ambisiøs

Han peker på at de har inntrykket av en trener som er svært motivert, dedikert og engasjert.

– Morten er en ung og ambisiøs trener med spillererfaring fra dansk topphåndball. Han har stor kunnskap om håndball og oversikt over spillere både nasjonalt og internasjonalt. Dette, i kombinasjon med stor arbeidskapasitet, gjør at vi mener Morten har det som trengs for å utvikle Ryger, sier Johannessen.

Dette er Morldrups første «store» jobb som håndballtrener og det pekes på at Stavanger har utviklet mange talenter de siste årene. Nå er håpet at det også skal skje på trenersiden.

– Vi har stor tro på at Morten er i starten av en lang og god trenerkarriere, og gleder oss til å jobbe sammen med ham for å løfte både Ryger og håndballengasjementet i regionen, avslutter Johannessen.

Fikk råd av Gjerde

Tidligere Viking-trener Joar Gjerde har vært en del av det sportslige utvalget som har ansatt ny trener i en rådgivende kapasitet. Han peker på at han mest av alt har vært en sparringpartner på kandidater og en kontaktperson for kandidatene om hvordan håndballkartet og spillertilfanget ser ut i regionen.

Moldrup har han begrenset med kjennskap til. Likevel er ansettelsen helt i tråd med det rådet han ga klubben.

– Jeg anbefalte å gå for en hardtarbeidende trener som er god på kommunikasjon. En som er god til å få unge spillere til å prestere. Det har aldri vært flere av dem på guttesiden enn nå, sier Gjerde til RA.

Selv om mange nok hadde forventet at nysatsingen skulle gå for et navn og erfaring i starten mener han det ikke er gitt at det er rett vei.

– Se på Steffen Stegavik i Sola. Ung trener med masse erfaring som spiller. Jeg var selv i den kategorien da vi begynte reisen med Viking. I Nærbø har også mange av trenerne vært unge.

Gjerde, som nå akkurat har blitt pappa for andre gang, var selv på ønskelisten til den nye klubben. Det var aldri aktuelt på grunn av familiesituasjonen. Han vil være til stede de første årene og da er kombinasjonen umulig. Landslag og skole er en langt bedre kombinasjon.

– Jeg hadde vært kjempeinteressert hvis ikke, erkjenner han.

Moldrup leder sin første Ryger-trening allerede tirsdag ettermiddag i Stavanger idrettshall.Nyeste fra Dagsavisen.no: