Handball

Sola og Herrem fløy videre mot kvartfinale

Da gruppespillet i European League startet var Sola underdogs. Den statusen kan nok Camilla Herrem og co. se langt etter i fortsettelsen. Det sørget fredagens håndballfest og oppvisning mot puljefavoritt Motherson for.

Sola — Bortelaget, som spilte på hjemmebane, kjørte regelrett over sin motstander og sikret langt på vei plassen i kvartfinalen med seier 31–25.

– Jeg var enormt spent før denne kampen. Slik jeg har sett dette laget før spiller de god håndball med godt tempo. Det jeg var mest spent på var hjemløpene våre. Så slapp vi kun inn ti mål til pause. Dette var knallbra, sier en smilende Camilla Herrem til RA.

Stjernespilleren gjorde en fantastisk kamp med ti mål. På motsatt ving knallet Maja Magnussen inn seks fulltreffere. Også hun gliste fra øre til øre.

– Dette var dritgøy! Europacup er kanskje det kjekkeste jeg vet, sier Magnussen.

Hun var bekymret før kampen og innrømmer det. Motherson var de store favorittene til å vinne puljen.

– Jeg tenkte «oh shit» på forhånd og trodde vi skulle få trøbbel. Men vi var enorme i forsvar. Seks tekniske feil er også årsbeste.

– Kan Sola faktisk vinne denne turneringen?

– Spiller vi på maks skal jeg ikke si kategorisk nei. Vi har et høyt toppnivå.

Fantastisk start

Sola fikk en fantastisk start mot ungarske Motherson og gikk rett opp til 5-1-ledese etter fem minutter. Da tok ungarerne, som offisielt hadde hjemmekamp i Åsenhallen fredag, timeout.

Det hele jevnet seg litt ut etter denne i noen minutter. Motherson fikk dratt ned tempoet litt samtidig som Sola slurvet litt mer. Ungarerne fikk ledelsen ned i to mål.

Så satt likevel hjemmelaget på turboen. Da det var spilt 20 minutter ledet Sola 13–6. De serverte også et av de vakreste målene sett i Åsenhallen – da Camilla Herrem mottok ballen flygende i luften og tricket den rundt keeper.

Live Rushfeldt Deila

– Jeg viste at hun keeperen liker å bli stående. Derfor var det mulig å prøve på det mot henne, sier en glisende Herrem.

Det var full gass til pause og ledelse 17–10 for Sola.

Etter hvilen begynte det plutselig å kladde litt mer for Sola. Herrem, som fram til da hadde virket utilnærmelig, misset et par forsøk. Lagvenninnene fulgte opp.

Steffen Stegavik måtte se en ledelse på sju mål skrumpe til fire på seks minutter. Da tok trønderen timeout.

Han fikk også betalt direkte med fire strake mål og differanse på åtte mål.

Sjokkert Stegavik

Etter dette hadde Sola stort sett kontroll. Med ti minutter igjen var ledelsen på sju mål. Det endte til slutt med seks mål og med det er Sola langt på vei klare for kvartfinalene. Lagene møtes igjen søndag. Da med Sola som hjemmelag i Idrettshallen.

– Med seier der vinner vi puljen uansett. Vi trenger ett poeng til for å gå videre, slår Stegavik fast.

Det vil samtidig gi en lettere motstand i kvartfinalen.

Marta Barka

Sola-treneren var mildt sagt overrasket over eget lags oppvisning mot Motherson.

– Jeg er superoverrasket. Enormt overrasket faktisk. Vi fikk en ekstremt god start og jeg tror vi overrasket dem veldig også, sier Stegavik.

Det som er sikkert etter seieren fredag er at Sola ikke mer er underdogs. I resten av kampene i puljespillet er de klare favoritter. Nå har de nemlig kjørt over både Motherson, Zagreb og Besancon.

Så kan en samtidig spørre seg hvor overraskende det egentlig er at et topp tre lag fra en av de tre beste ligaene i verden er såpass gode som Sola har vist seg. Imponerende er det uansett.

NB! Camilla Herrem tråkket over i andre omgang av kampen og er usikker søndag. Hun håper å kunne spille ved å teipe opp ankelen.

---

European-league, håndball

Motherson Mosonmagyarovari – Sola 25–31 (10–17)

Åsenhallen, 379 tilskuere

Sola: Tonje Haug Lerstad, Amalie Frøland – Angunn Gudmestad, Lene Kristiansen Tveiten, Frøydis Wiik Seierstad, Maja Magnussen 6, Kristiane Knutsen, Live Rushfeldt Deila 2, Karoline Jensen 1, Kristina Sirum Novak 8, Marta Barka, Pia Tomine Gundersen, Hege Holgersen Danielsen 2, Camilla Herrem 10.

Toppscorer Motherson: Eszter Toth 5

Dommere: Malgorzata Lidacka og Urszula Lesiak (Polen).

Utvisninger: Motherson 2x2 min. Sola 2x2 min.