Handball

Camilla Herrem klar for Sola HK

Camilla Herrem (30) har signert en treårig avtale og returnerer til moderklubben Sola. Hun blir heltidsspiller og satser videre mot OL i 2020. Det hele er gjort mulig av et spleiselag på fire bedrifter.

Følg RA Sporten på

Camilla Herrem er klar for Sola HK. Vingen, som nylig ble tatt ut på verdenslaget, ble presentert på en pressekonferanse klokken 12.00 i Åsenhallen i dag.

– Jeg følte det var på tide å komme hjem nå. Alle som kjenner meg vet hvor glad jeg er i Sola og hvor hjemmekjær jeg er, sier Camilla Herrem.

Daglig leder John Harald Kåsen i Sola HK opplyser at det hele er gjort mulig av et spleiselag av bedriftene Maksi, Sandnes Sparebank, Petcon Tubulars og Fab.Lounge. Sola hadde selv vært sjanseløse til å finansiere verdensstjernen alene. Herrem skal brukes for å fronte bedriftene og hun skal også bidra for markedsavdelingen i Sola. På toppen av det er planen å bidra som håndballærer på Sola VGS. Hun slutter seg til klubben 1. august offisielt.

Klubblederen erkjenner at Herrem gir Sola en helt ny attraktivitet.

– Vi spurte fem bedrifter om å være med på dette. Fire sa ja på direkten.

LES OGSÅ: Sola ute av sluttspillet

Ba om å bli frigitt

Sola prøvde å hente Herrem hjem i fjor da hun forlot sin danske klubb Tvis Holstebro. Da endte hun opp i makedonske ZRK Vardar.

Nå kjente hun på hjemlengselen og ba klubben om å få bryte avtalen ett år før den utløp. Det godtok klubben som skjønte hennes situasjon.

– Jeg har bodd borte fra mannen min Steffen Stegavik i åtte av de elleve årene vi har vært sammen. Nå var det på tide å bo sammen. Det skal også bli deilig å komme hjem til familien min igjen, sier hun.

Herrem er også tydelig på én ting. Nå er den omflakkende tilværelse slutt.

– Det er fantastisk å ha tatt beslutningen og vite at nå skal jeg aldri bo noe annet sted enn på Sola, sier Herrem – som nylig kjøpte seg hus i hjemkommunen.

Herrem har tidligere uttalt at hun er åpen for avslutte karrieren der den startet, nemlig i Åsenhallen.  Nå lyktes den endelig Sola å få det til.

– Jeg sa at målet var å få Tonje Nøstvold og Camilla Herrem sammen i Sola igjen innen fem år. Nå tok det sju. Men det var verdt å vente på, sier trener Knut Ove Joa.

LES OGSÅ: Joa tar to nye år i Sola

Satser på OL i 2020

Håndballprofilen har også diskutert framtiden på landslaget med Thorir Hergeirsson. Her skal OL i 2020 være målet.

– Mine ambisjoner har alltid vært høye og det er de fortsatt. Dette er ikke snakk om å trappe ned, sier Herrem.

Trener Knut Ove Joa er klar over fallgrubene ved å komme hjem. Nivået er lavere. Derfor skal hverdagen spesialtilpasses for Herrem.

– Tanken er at hun også skal få trene med gutter og det må vi levere på. Ikke fordi keeperne våre er dårlige, men hun trenger større utfordringer, sier Joa.

Treneren var selvsagt henrykt over signeringen.

– Dette er verdens mest profilerte håndballspiller på kvinnesiden, sier han.

Med Herrem på plass kan Sola plutselig se mot langt høyere sted på tabellen enn årets sjuendeplass. Signeringen av Herrem vil også gjøre klubben mer attraktiv i konkurransen om andre profiler.

– Vi har kommet langt i arbeidet med å hente en ny bakspiller, en keeper og en strek. Alle med høyde. Lykkes vi har vi nærmest et komplett lag. Klart vi håper Herrem-signeringen vil gjøre det lettere å velge oss, sier Joa – som også drømmer om å få hjem Frankrike-proff Malin Holta etter hvert.

Ettersom Larvik har økonomiske problemer, og et lag som ser ut for å sprekke litt, sier han muligheten for å etablere Sola i toppen av norsk håndball nå.

– Men Vipers må nok ta på seg favorittstempelet neste år, sier Joa.

Han hyller Larvik for jobben de har gjort internasjonalt, men er ikke i tvil om at spenning vil gjøre godt for interessen rundt norsk serie.

LES OGSÅ: Gamlemor kan fortsatt

Ikke planer om barn nå

Nå skal Herrem avslutte sesongen med Vardar. Laget er i semifinalen i Champions League og Herrems store mål er å avslutte med seier her.

Barn er også et tema i framtiden, men ikke noe Herrem vil prioritere med en gang.

– Jeg blir jo ikke yngre, men det er ikke i de umiddelbare planene. Vi har hund. Dette tar vi litt som det kommer, sier hun.

Hun er også glad for at den mangeårige landslags- og klubbveninnen Tonje Nøstvold nylig forlenget med Sola.

– Da slipper jeg å være den eneste gamlingen her.

Mer fra Dagsavisen