Handball

Hergeirsson fullroser Nøstvold

Norge-Sverige 31-23. Tonje Nøstvold var den første spilleren Thorir Hergeirsson trakk fram etter storseieren.

Etter å ha tapt åpningskampen mot Romania tirsdag, slo Norge knallhardt tilbake, og feide Sverige av banen i World Cup-turneringens andre kamp. Etter åttemålsseieren var landslagstrener Thorir Hergeirsson naturligvis godt fornøyd med egne spillere. Den første han trakk fram var fra Hundvåg.

- Tonje Nøstvold har tatt noen voldsomme steg forsvarsmessig den siste tiden, og det er veldig godt å se, sier Hergeirsson til TV 2.

Nøstvold, som for tiden spiller for FC Midtjylland, har lenge vært kjent for sitt knallharde venstrehåndsskudd, fikk også mye ros av kommentatorene Harald Bredeli og Bent Svele for sitt forsvarsarbeid.

- Jeg har begynt å være litt bevisst på det, og tenke mer på det på trening. Fremdeles har jeg noen glipper, men jeg føler det er stigning fra tidligere, sier hun til TV 2.

I den siste gruppespillkampen i morgen, torsdag, spiller Norge mot Russland.

- Jeg tror det blir veldig spennende. Russland kan overraske, selv om de ikke har gjort det så godt hittil i turneringen, sier Nøstvold, som scoret fire i dagens kamp.

Camilla Herrem sto over åpningskampen mot Romania, men var tilbake på vingen mot Sverige, og endte til slutt med to scoringer. På tribunen følger foreldrene med.

Faren Carl Otto var i VM i fjor. Det var så vidt han rakk første kamp etter å ha bestilt flybillett til feil by i Kina. Etter en lang natt og morgen på toget kom han fram til Suzhou.

- Ja, gøy at de er her, sier Byåsen-jenta som er tilbake for fullt etter en operasjon i hælen i sommer.

- Det går bra nå, men jeg er kanskje litt uforsiktig og er med på nesten alt. Det går bra. Men det var en tung og mørk periode i sommer. Da var jeg ikke sikker på at jeg skulle komme tilbake, sier hun til NTB.

Mer fra Dagsavisen