Friidrett

- Trolig hans beste løp i karrieren

Zerei Kbrom Mezngi (35) klinte til med en prestasjon av ypperste internasjonale toppklasse under København halvmaraton søndag.

Den norsk-eritreiske løperen, som er bosatt på Tananger, klinte til med tiden 60.07 i København og luktet på den norske rekorden på distansen. Han representerer Stavanger Friidrettsklubb.

– Trolig Zereis beste løp i karrieren. Det blir travelt å holde agentene på avstand nå, skriver en smørblid trener Einar Søndeland i en SMS til RA.

Med prestasjonen ble Kbrom Mezngi nummer fem på distansen. Løpet er det nest raskeste av noen norsk løper og nesten fem minutters forbedring av hans gamle personlige rekord. Den satte han i 2017 som Skjalg-løper.

Løypen i København er kjent som ekstremt rask og mange av verdens beste langdistanseløpere deltar. Vinnertiden søndag var på 59.09.

Søndeland mener at prestasjonen til Mezngi faktisk går utpå den norske rekorden ettersom det var ganske sterk motvind i siste del av løpet (5-10 sekundmeter imot).

– Han lå konstant på skjema til å ta den norske rekorden, men fra 15 til 18 kilometer stjal motvinden 10–12 sekunder per kilometer før det gikk fort igjen de to siste, sier Søndeland.

Kbrom Mezngi hadde lenge et håp om å kvalifisere seg til OL i sommer, men kom sent i form grunnet skade. Trener Søndeland var også sterkt kritisk til hvordan forbundet la til rette for ham i forhold til å klare kravene for deltakelse i forkant.


Mer fra Dagsavisen