Viking

Viking skal jakte Glimt-stopper

Isak Helstad Amundsen (23) skal være blinket ut av Viking som en potensiell stoppersignering i sommer.

Det melder TV2 onsdag. TV-kanalens kilder forteller at både Molde, Viking og Vålerenga er blant klubbene som skal ha sjekket opp i statusen til Bodø/Glimt-spilleren.

Ifølge kanalen ser Viking ut til å være lengst fremme ettersom en vil være forberedt om David Brekalo blir solgt.

– Jeg kommenterer ikke navn på spillere fra andre klubber, sier sportssjef Erik Nevland til TV-kanalen.

Viking skal ikke ha fått noe klart svar på hva Glimt krever for å vurdere et salg.

23-åringen kommer fra Brønnøysund og har vært i Glimts A-stall siden 2020. Han har var før det et par år i akademiet til klubben. I 2021 spilte han 25 kamper på lån hos Tromsø IL. Totalt har han 24 seriekamper for Glimt.

Helstad Amundsen oppgis av Transfermarkt til å være 190 centimeter høy og ha en kontrakt som løper ut 2025-sesongen med Bodø/Glimt.

Denne sesongen har han vært på banen seks ganger i serien, men spilletiden har vært begrenset. I NM har han spilt 90 minutter tre ganger.

Helstad Amundsen fikk sitt store gjennombrudd for Glimt i fjor og spilte da i store perioder fast for laget som ble nummer to i serien bak Molde. Han spilte også mye i Europa for Glimt.

Denne sesongen har han i mye større grad falt ut av laget og han har ved flere anledninger erkjent at han skulle ønske han fikk mer spilletid.

I januar meldte TV2 at VIF gjorde et forsøk på å kjøpe spilleren, men det ble ikke noe av den gangen.

– Jeg hørte det var interesse her og der. Det ble ikke noe ut av det. Jeg trives bra i Bodø. Men klart spilletid er viktig. Vi får se an framover, sa spilleren til VG i mai.Mer fra Dagsavisen