Viking

Tripic: – Litt typisk oss at vi ikke klarte å vinne

Viking hadde mer enn nok sjanser. De ble også snytt for straffe. Dessverre sørget to lette baklengsmål for at det kun ble 2-2 mot bunnlaget Jerv for Zlatko Tripic og co.

Viking dominerte den første omgangen i Grimstad. Det hadde vært lite å si på om de mørkeblå hadde ledet både med ett og to mål til pause.

Blant annet ble laget sannsynligvis snytt for i alle fall ett straffespark da Sander Svendsen ble dyttet i ryggen. Han ble også servert en albue i ansiktet i en annen situasjon – uten at ha mente det nødvendigvis var straffe. På toppen av det burde også Kristoffer Løkberg hatt et straffespark da et skudd fra ham ble stanset av en Jerv-hånd på vei mot mål.

– På den første kom han inn med to strake armer i ryggen min. Jeg er ikke kjent for å filme, sa Sander Svendsen til Discovery.

Sander Svendsen

Etter pausen gjorde Vikings trenere to bytter – som nok ikke ga ønsket effekt med Naatan Skyttä og Herman Haugen inn for Kristoffer Løkberg og Sondre Bjørshol. Trener Bjarte Lunde Aarsheim ønsket seg mer energi, men det så ikke slik ut.

Jerv så nemlig bedre ut i den andre omgang, men også Viking var farlige i perioder. Det var likevel mot spillets gang totalt sett da Amadou Diallo rått sørget for å utnytte en kjempetabbe av David Brekalo etter en snau time.

Samme Brekalo slo likevel raskt tilbake og stanget inn en corner etter 70 minutter. Da innbytter Maï Traore nydelig ekspederte inn 2–1 så det ut for at Viking endelig skulle ta en trepoenger.

Tripic mener det var mye bra

Men slik gikk det ikke. John Olav Norheim knuste Djibril Diop i luften etter 80 minutter. Kampen ebbet så ut med 2–2 – tross et stangskudd og et annullert mål for Viking.

– Det er skuffende at vi slapp inn det 2-2-målet, men det var en god heading. Norheim er bra i luften. Vi gjorde mye bra i dag og dominerte kampen. Vi skapte sjanser, men de blokkerte mye. Så er det litt typisk at vi ikke klarte å vinne. Samtidig må vi ta med oss det som var bra dag. Det var mye av det, sa Zlatko Tripic til Discovery.

Med Molde, Glimt og Odd igjen fikk han også spørsmål om når Viking skal klare å ta tre poeng igjen.

– De kan komme neste helg. Molde er en tøff motstander, men det står 0–0 ved kampstart. Det er mulig å ta poeng. Vi må ta med det positive fra denne kampen og ta det med oss inn i den kampen, mener Tripic.

Skuffet Lunde Aarsheim

Trener Bjarte Lunde Aarsheim kalte en spade for en spade når de defensive prestasjonene skulle beskrives etter kampen

– Vi slapp inn to litt for enkle baklengsmål. Det første var en klar tabbe som vi ble straffet hardt for, sa han til Discovery.

Treneren likte likevel at Viking snudde etter å ha kommet under med 1–0.

– Vi hadde en i stangen og en scoring annullert på slutten. Jeg er ikke helt fornøyd, men det var småtendenser vi likte i dag. Vi skapte sjanser og klarte å snu det fra å ligge under. Det er bra å ta med i en sånn periode, men jeg er ikke helt fornøyd, sa Lunde Aarsheim.

For Jerv var sannsynligvis det ene poenget ikke nok. De går mot nedrykk.

– Så lenge matematikerne ikke dømmer oss ned er det håp. Vi ser at andre sliter rundt oss, men tre poeng teller mest. Vi er litt skuffet over at vi ikke fikk trykket inn et mål til, sa Jerv-trener Arne Sandstø.

---

FAKTA

Fotball, Eliteserien

Jerv – Viking 2–2 (0–0)

Mål: 1–0 Amadou Diallo (59), 1–1 David Brekalo (70), 1–2 Mai Traore (75), 2–2 John Olav Norheim (80).

Dommer: Ola Hobber Nilsen, Nordstrand.

Gult kort: Torje Wichne, Jerv, Zlatko Tripic, Herman Haugen, Viking.

Jerv (3-2-3-2): Amund Wichne – Ole Martin Kolskogen (Henrik Bredeli fra 82.), John Olav Norheim, Dylan Mboumbouni – Torje Wichne, Iman Mafi – Ask Tjærandsen-Skau (Mathias Haarup fra 82.), Mathias Wichmann, Amadou Diallo (Mikael Ugland fra 67.) – Peter Wilson, Erlend Hustad (Jeremy Cijntje fra 88.).

Viking (3-2-3-2): Patrik Gunnarsson – Djibril Diop, Gianni Stensness, David Brekalo – Sondre Bjørshol (Herman Haugen fra 45.), Zlatko Tripic – Markus Solbakken (Mai Traore fra 68.), Yann-Erik de Lanlay (Harald Nilsen Tangen fra 88.), Kristoffer Løkberg (Naatan Skyttä fra 45.) – Sander Svendsen (Daniel Karlsbakk fra 80.), Kevin Kabran.

---






Mer fra Dagsavisen