Viking

Perfekt start: – Lønner seg å trene mye benkpress i oppkjøringen

Etter en beintøff bortekamp fornektet Vikings to store stjerner seg ikke. Veton Berisha og Zlatko Tripic ordnet den perfekte seriestarten. I kampens siste minutt

Da det så ut for å bli 0–0 i premieren viste Viking nok en gang bevis på sin utrolige evne til å avgjøre kamper og gripe de store øyeblikkene.

Like før overtiden tok til tråklet Veton Berisha seg ned til dødlinjen. Han så Zlatko Tripic styrte inn i feltet, på et sugende løp, og prikket en perfekt pasning.

Med brystet sørget Tripic for at Viking fikk den perfekte starten på seriespillet.

– Det lønner seg å trene mye benkpress i oppkjøringen, sa en glisende Tripic til rettighetshaver Eurosport.

Veton Berisha

Det var nok også ganske mye sannhet i akkurat det. Tripic måtte operere og avslutte sesongen tidlig i fjor. Han har brukt mye av vinteren i styrkerommet.

– Det var en fin scoring og bra av meg å komme meg inn i den posisjonen. Samtidig tror jeg alle i verden hadde scoret der. Det var et ferdigscoret innlegg. Veton Berishas mål, sier Tripic.

Da Berisha kom til linjen trodde han ikke at kampens store øyeblikk var nært forestående.

– Da han kom seg ned der trodde jeg ikke han skulle slå inn, men heldigvis så han meg.

Solid motstander

Oppgjøret i Sarpsborg var alt annet enn enkelt mot et motstander som ser mye bedre ut enn i fjor. Spillestilen er langt mer offensiv enn under Lars Bohinen og Viking måtte virkelig grave.

Selv om laget dominerte, og hadde flere sjanser, bølget det utover i andre omgang. Begge lag hadde muligheter til å avgjøre.

– De er et godt lag. Det er neppe mange lag som vil klare å ta tre poeng her i år. De er mye bedre enn i fjor, sier Tripic.

Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med å komme herfra med tre poeng.

—  Bjarte Lunde Aarsheim

Han og Berisha løp som galeislaver i 90 minutter. Det tror Tripic de bare må vende seg til.

– Du må løpe så mye. Ligaen har utviklet seg. Det er mer høyt press og ballbesittelse enn for 20 år siden. Sarpsborg 08 løp også mye. De gjorde det tøft for oss. Dette var virkelig en sterk borteseier. Dette var veldig deilig på en tøff bortebane. De kan også være fornøyde med prestasjonen. Vi er strålende fornøyde med tre poeng, sa matchvinneren.

– De er ekstremt viktige

Trener Bjarte Lunde Aarsheim smilte også bredt etter den perfekte seriestarten. For dette var en av kampene man måtte grave dypt. Spillemessig var det mye å hente, men måten seieren kom på gjorde det definitivt perfekt for Viking.

– Jeg er veldig, veldig godt fornøyd med å komme herfra med tre poeng. Det ble akkurat så åpent og bølgende som vi trodde. Etter pause håpet vi å ta mer kontroll på kampen, men klarte det ikke. Det bølget videre. Så viste vi igjen stayerevne og evnen til å vippe kampene i vår favør, sa Lunde Aarsheim til Eurosport.

David Brekalo

Hos de mørkeblå var det som så mange ganger før duoen Tripic og Berisha som avgjorde. Treneren erkjenner at betydningen av duoen er enorm.

– De er ekstremt viktige – selv om de er en del av et godt kollektiv. Det handler om evnen til å avgjøre de jevne kampene. Så jobber de steinhardt og dukker opp når vi behøver det som aller mest, avslutter han.

For Stefan Billborn, som trenerdebuterte i serien for Sarpsborg 08, var det selvsagt ditto surt.

– Dette svingte begge veier. Det kjentes også som det kunne bli mål begge veier. Det var ikke kontrollert. Dessverre fikk vi det mot, sa han til Eurosport.

Svensken var ikke fornøyd med at laget hans ble litt for direkte i stilen.

Akkurat det håndterte Viking greit – og sikret seg en perfekt start på sesongen.

---

FAKTA

Fakta og Vikingbørsen:

Eliteserien, Fotball

Sarpsborg – Viking 0–1 (0–0)

Sarpsborg stadion, 4307 tilskuere.

Mål: 0–1 Zlatko Tripic (88).

Dommer: Christian Moen, Løvenstad.

Gult kort: Rashad Muhammed, Sarpsborg, Markus Solbakken, David Brekalo, Viking.

Sarpsborg (4-2-3-1): Anders Kristiansen – Eirik Wichne, Bjørn Inge Utvik, Magnar Ødegaard (Anton Skipper fra 35.), Joachim Thomassen (Joachim Soltvedt fra 40.) – Serge-Junior Ngouali, Anton Salétros – Ole Jørgen Halvorsen (Rashad Muhammed fra 69.), Jonathan Lindseth, Mikkel Maigaard (Kristian Fardal Opseth fra 70.) – Guillermo Molins (Tobias Heintz fra 69.).

Viking (4-3-3): Patrik Gunnarsson 6 – Sondre Bjørshol 6 (Sebastian Sebulonsen fra 78.), David Brekalo 8, Gianni Stensness 5, Shayne Pattynama 5 – Harald Tangen 7 (Fredrik Torsteinbø fra 83.), Markus Solbakken 4 (Yann-Erik de Lanlay 5 fra 45.), Kristoffer Løkberg 5 (Samúel Fridjónsson fra 67.) – Kevin Kabran 6 (Niklas Sandberg fra 67.), Veton Berisha 7, Zlatko Tripic 7.

---






Mer fra Dagsavisen