Viking

Supportere samler inn penger til ukrainske barn

Har allerede passert 40.000 kroner i innsamlede midler.

Stavanger — Ukraina-krigen preger verdensbildet, og i Stavanger har Viking-supporternes fellesgruppering – Felt O – gått sammen for en innsamling til barn i Ukraina.

– Vi tok en rask runde i samarbeidsutvalget på Felt O, og lurte på hva vi kunne gjøre for å bidra. Det er en forferdelig situasjon for dem som blir rammet. Vi så at forskjellige organisasjoner opprettet Vipps-nummer for innsamling, så vi ønsket å gjøre tilsvarende for å nå ut i våre kanaler, sier Vikinghordenes leder Roar Åkerlund til RA.

Roar Åkerlund

Han forteller videre at pengene som samles inn via Felt O skal gå direkte til organisasjonen Redd Barna. Allerede søndag var det kommet inn over 40.000 kroner.

– Supportere har allerede gitt over 20.000, samtidig som Viking bestemte seg for å gå inn med 10.000. Nå går også Vikinghordene inn med 10.000, sier Åkerlund – som også åpner for at bedrifter kan ta kontakt for å bidra i innsamlingen.

Utover innsamlingen er det begrenset hvilke markeringer som kan gjøres i februar.

– Det er vanskelig utenfor sesongen å gjøre noe mer. Vi har endret profil på Facebook og Twitter. Nå er det viktigste å hjelpe dem som er rammet, sier supporterlederen.

Endret profil i sosiale medier er noe flere av de lokale idrettslagene har gjort. Viking Fotball har endret profilbilde, det samme har blant andre Stavanger Oilers og Sola Håndball gjort. Fargene på logoene er endret til de samme som i det ukrainske flagget. Det er gjort for å vise støtte til Ukraina.



Mer fra Dagsavisen