Viking

«Røde-Rolf» må styre unna gult i innspurten

Rolf Daniel Vikstøl (32), som nå har signert ny Viking-avtale, er en av en håndfull nøkkelspillere som må passe seg for karantene de siste fire kampene.

Stavanger — Etter at reglene i Eliteserien ble endret får man nå karantene etter sitt fjerde gule kort. Så får man videre karantene annenhver gang dommeren drar opp gulfargen fra sin brystlomme. Det betyr i klartekst at seks mann står i umiddelbar fare for karantene med fire kamper igjen – noe som selvsagt kan spille inn.

Trener Morten Jensen sier at kortene er et tema.

– Vi har oversikten hengende svart på hvitt på veggen. Dette er noe vi må ha kontroll på, sier han til RA.

Har tallene på veggen

Rolf Daniel Vikstøl, som lenge har hatt det kledelige tilnavnet «Røde-Rolf» er elsket av fansen for sin oppofrende spillestil. Det vil han ikke kutte ut selv om det betyr at kamper som kan være avgjørende i kampen for medaljer kan gå i vasken.

– Jeg spiller mitt spill uansett. Samtidig har jeg jo i bakhodet at jeg vil få karantene neste gang jeg får gult. Nå har jeg spilt en god stund i den situasjonen, sier Vikstøl – som også minner om at klubben har en stor tropp om ugjerningen skulle være gjort.

Vi har tallene hengende svart på hvitt på veggen. Dette er noe vi må ha kontroll på.

—  Morten Jensen

Trener Jensen mener også at spillerne må gjøre som normalt på banen, men det betyr ikke at trenerne skal glemme situasjonen.

– Vi vil vurdere å ta ut spillere som er i fare for karantene mot slutten av kamper som er avgjorte. Dette følger vi med på. Alt annet ville vært tjenesteforsømmelse av oss.

En interessant observasjon Jensen har gjort er at kortene ikke er jevnt fordelt over sesongen.

– Vi fikk flere kort i første del av sesongen. Det handlet mye om at det ble flere brudd mot oss da, sier Jensen.

Mot FK Haugesund lørdag er det ingen spillere ute med karantene, men Viking har et par mann som er tvilsomme likevel. Veton Berisha prøver å rekke kampen, mens Harald Nilsen Tangen er syk – som han har vært lenge. Han er uaktuell til kamp og det betyr at det må gjøres noen endringer fra normalen.

Har utviklet seg siden sist

Trener Jensen er ganske sikker på at kampbildet mot FKH ikke blir ulikt det som var i 4-2-tapet i Haugesund i sommer. Da ble Viking kontret i senk. Spesielt Ibrahima Wadji, som nå er solgt, ga store problemer. At det er et lokaloppgjør betyr ikke så mye i denne sammenhengen mener Jensen. Han peker i stedet på en enorm revansjelyst.

– Det er en motivasjon og drivkraft i seg selv for oss.

Morten Jensen

Samtidig peker han på at Viking var enormt gode de første 20 minuttene i det første oppgjøret i serien i år mot naboene, at de ble snytt for en klar straffe og at de blåste også noen fete sjanser i forsøket på å hente motstanderens ledelse opp.

Siden den gang er også begge lag utviklet videre. Viking er bedre til å dominere kamper og har et nytt forsvar. FKH har også mistet kontringskraft, men vunnet styrke feilvendt med spillere som Martin Samuelsen og Alexander Søderlund tilbake.

– Haugesund har ikke så mye å spille for, men vil nok ødelegge festen for oss. Dette er en kamp og en dag hvor det skjer veldig mye rundt fotballen også. Så tror jeg vi tar det om vi er så gode som vi har vært lenge nå. Egentlig har vi levert de siste 15–20 kampene.

Rolf Daniel Vikstøl er litt mer usikker på hvilket kampbilde vi får se.

– Det er ofte tette oppgjør mot Haugesund. Vi kjenner styrkene deres godt og må være gode på det vi selv har vært gode på før i år, sier Vikstøl.


---

FAKTA

Gule kort Viking:

Rolf Daniel Vikstøl 5

Joe Bell 5

Zlatko Tripic 4 (har sonet)

Samúel Fridjónsson 4 (har sonet)

Gianni Stensness 3

Kristoffer Løkberg 3

Shayne Pattynama 3

Kevin Kabran 3

Mai Traore 2

Sebastian Sebulonsen 2

Harald Nilsen Tangen 2

Veton Berisha 2

Viljar Vevatne 2

David Brekalo 1

Sondre Bjørshol 1

Iven Austbø 1

Arild Østbø 1

---






Mer fra Dagsavisen