Viking

Fyrer opp rivalene med helsides annonse

Supporterne på Felt O kom i dagens utgave av Haugesunds Avis med et solid stikk til FKH-fansen før lørdagens derby.

Stavanger — De har tatt ut en helsides annonse hvor de slår fast at de «håper å få litt motstand på tribunen». Mandag var kun 75 billetter solgt til bortefeltet.

– Vi syns dette er måten å fyre opp før en kamp på. Det er litt sånn det skal være. Så ligger det en seriøs tanke bak. Det er bortefeltet som gjør at vi kanskje ikke får utsolgt stadion. Vi kan ikke skryte av utsolgt uten at det fylles opp her, sier Roar Åkerlund – som er leder i Hordene til RA.

Annonse i Haugesunds Avis.

I annonsen ramses det også opp flere stikk til rivalene nord i fylket. Effekten lot heller ikke vente på seg.

– En søt liten spøk. Vi lo godt. Og det har gitt effekt. Vi har solgt 300 billetter til bortefeltet alt nå, sier Kjartan Salvesen.

– Ingen respons

Foreløpig har ikke Åkerlund og Felt O fått noen respons fra Måkeberget på stuntet.

– Hvordan er egentlig forholdet til Måkeberget og FKH?

– Det er en spennende debatt. Noen kaller denne kampen et derby. Andre ikke – ettersom Haugesund ikke har historien. Men det er storebror mot lillebror – selv om noen av dem vil fornekte det siden de var i eliten da vi var nede i 2018.

Åkerlund er likevel ikke i tvil om at dette er en kamp som må vinnes av flere grunner.

– Vi vil være best i eget fylke. Den lever litt sitt eget liv og betyr mye for spillerne. Slik blir det det uansett om det er derby eller lokaloppgjør.

– Hvordan står det til med rangeringen på rivaleriene til Viking-fansen?

– Bryne er erkefiende, men har ikke vært en konkurrent de siste årene. I nyere historie har du hatt Start. Per nå er det Brann – selv om de ikke helt skjønner det selv.

Sandnes Ulf er kun en parentes uten historie. Jeg er overrasket over hvor stort de syntes det var å slå oss i serien i Obos-ligaen egentlig. Så har du selvsagt RBK. Det er mer hatkamp enn Haugesund for de fleste. Det handler mest om at de har dominert i oppveksten til de fleste og her ligger det litt misunnelse. De klarte det med egne penger. Molde hater vi bare fordi de er en møkkaklubb med fri tilgang på penger, forklarer Åkerlund.

Har solgt 11.000 billetter

Når RA spør om det er Vikings markedsavdeling som har finansiert annonsen i Haugesunds Avis, benekter en leenede Kjartan Salvesen det. Likevel er det ganske lett å forstå at det høyst sannsynlig er ganske så hvit løgn.

Det som likevel er sikkert er at veldig mange av de 15.900 setene på SR-Bank Arena nå er solgt ut.

– Vi har passert 11.000 solgte billetter. Det blir en heidundrendes lørdag. Teltet i byen blir stappfullt og jeg håper og krysser fingrene for at så mange som mulig vil legge lørdagskvelden hit. Kommer det 13.000-14-000 oppleves det som ganske så fullt, sier Salvesen.

Klubben har som mål å selge ut stadion.

– Men så er det selvsagt i konkurranse med mye annet. Lørdager er historisk sett heller ikke de beste kampdagene, selv om det har snudd litt med et lag som kjemper om medalje, sier Vikings markedssjef.

Blant annet er det verdenscup på skøyter denne helgen. Sandnes Ulf spiller også hjemmekamp.






Mer fra Dagsavisen