Viking

FCK skal lukte på Heggheim: - Ønsker et mellomsteg

Henrik Heggheim (20) melder seg klar til møtet med Vålerenga. Samtidig vet han at et salg ut ikke behøver være langt unna nå. Etter det RA erfarer skal FC København være blant klubbene som lukter.

Stavanger — Stopperkometen kunne sannsynligvis valgt russiske rubler og Rostov i vinter, men valgte å bli værende i hjembyen for å utvikle seg videre. En enda fysisk sterkere utgave av Heggheim har, på tross av Vikings kollektive defensive problemer, vist at han neppe har blitt noen dårligere spiller det siste halve året.

Onsdag åpnet overgangsvinduene i flere land som kan være aktuelle i Europa. Etter det RA erfarer er FC København blant klubbene som skal være interesserte i stopperen. Det skal også være belgiske og tyske klubber blant dem som har stopperen i kikkerten.

– På generelt grunnlag vil jeg ikke kommentere klubber, men det har vært stadig mer interesse og bevegelse rundt Henrik siden sesongavslutningen i fjor. Den siste måneden har det intensivert seg noe. Foreløpig har vi ikke mottatt noen konkrete bud, men mange klubber forhører seg og ønsker å bli informerte om noe skjer, sier daglig leder Eirik Bjørnø i Viking til RA.

Eirik Bjørnø

Hovedpersonen ønsker ro og overlater mye til agent Jim Solbakken.

– Jeg har også bedt om å bli holdt utenfor før det er noe jeg må ta stilling til. Om jeg spør får jeg selvsagt svar, men jeg tror det er lurt å ikke tenke for mye på dette. Mitt hode må ligge i å prestere best mulig for Viking, sier Heggheim.

Solbakken tok ikke telefonen da RA prøvde å nå ham fredag.

Som Hangeland?

Skulle de neste ukene kulminere i en konkret interesse fra en klubb som for eksempel FC København kan det likevel være et type steg som nok kan passe for Heggheim. Brede Hangeland brukte i sin tid den danske storklubben som springbrett til Premier League – som også er Heggheims store drøm i karrieren.

– Et mellomsteg er det jeg egentlig har lyst på om jeg skal ut nå. Det må ikke være for høyt opp i nivå, men heller ikke et for lavt nivå. Det handler om å finne rett klubb, sier stopperen.

Han innrømmer at spilletid er helt essensielt for ham. Heggheims hovedmotivasjon for å flytte på seg er av åpenbare grunner neppe økonomiske. Her handler alt om «de rette» tingene. Nemlig utvikling, spilletid og trivsel.

– Det er helt rett at spilletid vil være ekstremt viktig. Jeg forventer ikke å vandre inn i en startoppstilling, litt innkjøring må en tåle, men jeg må vite at jeg er med i en plan om jeg skal bort, sier 20-åringen.

Han er også klar på at det på ingen måter er noen krise å bli værende i moderklubben litt til. Han trives. Det vil det heller ikke være for Viking til tross for at de har budsjettert med spillersalg. Daglig leder Eirik Bjørnø har tidligere pekt på at de kan tåle et minus i regnskapene i år dersom det gir mulighetene for et mer lukrativt salg neste år.

Når RA trykker på litt innrømmer Eirik Bjørnø at dersom de skal selge nå er det veldig greit for Viking om det skjer så nære 1. august som mulig. Da åpner det norske vinduet og erstattere kan hentes inn. Samtidig er ikke alltid verden slik en ønsker. Spesielt ikke om en større klubb legger penger og muskler på bordet.

– Hva kan være grunnene til at klubbene foreløpig sitter litt på gjerdet i forhold til konkrete bud?

– EM og OL spiller nok inn her. Mange følger nok spillere som skal delta her. Vi forventer også et en mann som Joe Bell kan bli mer attraktiv etter at han har spilt OL for New Zealand, sier Bjørnø.

Melder seg klar mot VIF

Det som virker ganske sikkert er at Heggheim er klar igjen til søndagens kamp mot VIF etter leggskade.

– En skikkelig gladmelding! Han spiller om han ikke får en reaksjon i etterkant, sier trener Bjarte Lunde Aarsheim til RA.

For en klubb med store skadeproblemer passet det godt før et møte med sterke VIF. Yann-Erik de Lanlay kan også bli aktuell, mens Sebastian Sebulonsen er tilbake fra lån i Mjøndalen.

Heggheim og Lunde Aarsheim er begge klare på at det kollektive må sitte mye bedre defensivt om man skal kunne vinne på søndag.

– Mye har handlet om at vi mister ball på ugunstige tidspunkt. Det handler om balanse. Slikt må vi unngå mot VIF. Nå går vi for å holde nullen. Det har vi ikke gjort i år, sier Heggheim – som ofte har byttet forsvarsmakkere.

– Jeg skulle gjerne spilt med de samme fire bak der og dannet mer kjemi, men dette handler om skader. Sånn er det bare.

Bjarte Lunde Aarsheim mener Viking må spille en voksen kamp om de skal slå VIF. Feilene må minimeres. Ellers blir man straffet mot et strukturert kontringslag som er gode til å doble. Alle vet hva som kommer. Individualister må en også se opp for.

– Vi skal ikke ta spesialhensyn, men må være obs på individuelt gode spillere som Fredrik Oldrup Jensen, Aron Dønnum og raske Amor Layouni. Disse har også veldig gode relasjoner med backer og indreløpere, advarer Viking-treneren.

---






Mer fra Dagsavisen