Viking

Heggheim: – Thorstvedt viser at det går

Viking-kometen Henrik Heggheim (19) innrømmer glatt at det er inspirerende å se hvor raskt Kristian Thorstvedt (22) tok steget fra suksess i Viking til startplass og mål for Norge.

Stavanger — Thorstvedt var banens ener og scoret da Norge åpnet VM-kvalifiseringen mot Gibraltar onsdag kveld. Hjemme i Stavanger fulgte Henrik Heggheim godt med. Stopper-talentet fikk se at det er muligheter om utviklingen fortsetter i år.

– Først og fremst syns jeg Kristian var veldig god. Så sier jeg ikke at det er en mulighet direkte, men jeg håper jo på sikt at jeg kan ta samme vei. Om det skjer raskt eller om fem år vet jeg ikke, men han viser at det går, sier Heggheim til RA.

Henrik Heggheim

Thorstvedt, som gjorde kometkarriere i Viking før han ble solgt til Genk, så ikke onsdagen komme. Etter å ha fått en kamp for «Nødlandslaget» i høst ble han kastet rett inn fra start av den nye landslagssjefen Ståle Solbakken. Mye handlet nok om kvalitetene hans mot denne type motstander, men Thorstvedt så det ikke komme.

– Da jeg fikk beskjed om at jeg skulle starte ble jeg sjokkert, sa han til TV 2.

Følger Heggheim

Landslagsassistent Brede Hangeland har overfor RA tidligere også vært klar i talen på at det er flere med Viking-bakgrunn som følges av A-landslaget.

– Når du har vært god på «Nødlandslaget» følger vi selvsagt med. Generelt sett har jeg også merket meg Henrik Heggheim. Det gjorde jeg lenge før jeg fikk denne jobben. Gode stoppere er vi helt klart på alerten for, sa Hangeland.

Akkurat det fikk Heggheim med seg.

– Det var veldig kjekt å høre det Brede sa – og motiverende. Det er moro at han følger med, sier Heggheim.

En helt annen kamp

At Norge slo Gibraltar greit var selvsagt ventet. Derfor er det tidlig å trekke for mye ut av det.

– Med tanke på motstand var det vanskelig å si hvor bra dette var, men Norge har et spennende lag med mange unge spillere nå, sier Heggheim.

Han vet at Tyrkia i helgen blir noe helt annet.

– Jeg tror mye blir opp til «Brauten» der og vil tro han er mer på hugget enn mot Gibraltar, sier Heggheim – om den ett år eldre superspissen.

Landslagssjef Ståle Solbakken er også klar på at dette blir noe annet. Han varsler både et annet lag og en annen formasjon.

– Ved å slå Nederland viste Tyrkia at de har masse kvalitet. Det blir nok en helt annen kamp med mye mer spill. Det handler om å omstille, og det er bare å dunke til, sa han til TV 2.

– Med et bra resultat vil vi være med for fullt.







Mer fra Dagsavisen