Viking

Viking FK med solid overskudd

Viking FK gikk med 456.000 kroner i overskudd i 2020 til tross for pandemien.

Følg RA Sporten på Facebook!

Breddeklubben til Viking reddet seg i stor grad gjennom et vanskelig år på grunn av økte markedsinntekter, greie sponsorer, lojale medlemmer og tilskudd fra det offentlige og private. Det opplyser leder Rune Bertelsen til RA.

Av årsrapporten framgår det at Viking Fotball AS dekket 34.830.496 kroner for FK i lønn, honorar, signeringsbeløp til spillere, trenere og støtteapparat som er ansatt i FK, men omfattet av avtalen mellom disse i 2020. Summen er rundt 650.000 høyere enn i 2019 og inkluderer arbeidsgiveravgift og offentlig tjenestepensjonsforsikring.

LES OGSÅ: Berntsen ikke inn i større Ulf-rolle

Styrker kvinnesatsing i styret

I forslaget til nytt styre, som skal velges på årsmøtet 9. mars, skal etter planen spesielt kvinnesatsingen styrkes.

– Styret er styrket med folk fra kvinnesiden, men selvsagt må alle i styret være i stand til å se helheten. Men kvinnene er en viktig del av satsingen. Vi har også etablert eget kvinneutvalg, sier leder Rune Bertelsen.

De innstilte er: Rune Bertelsen (leder 1 år), Eirik Myhre (nestleder 2 år), Odd Egil Flokketvedt (styremedlem 2 år), Grethe Simonsen (styremedlem ikke på valg), Heidi Skare (styremedlem ikke på valg), Arild Ravndal (styremedlem 1 år), Espen Brevik (styremedlem 2 år), Ellen Heggheim (styremedlem 2 år), Silje Padøy (varemedlem 2 år).

Til AS-styret foreslås Rune Bertelsen, Heidi Skare og Eirik Myhre (vara).

Vikings AS har generalforsamling like etterpå og her er tallene for 2020 fortsatt ikke offentlig kjente.

Mer fra Dagsavisen