Sandnes Ulf

Sandnes Ulf spiss går til Skeid

Nigerianske Maxwell Effiom (22) fortsetter karrieren sin hos divisjonskollega Skeid.

Sandnes — Spissen er klar for bunnlaget i OBOS-ligaen. Han hadde utgående avtale med Sandnes Ulf denne sommeren og det har lenge vært klart at han er ferdig med klubben.

Fasit for Effiom hos de lyseblå ble 34 kamper og seks mål. Denne sesongen har han vært i aksjon fire ganger i OBOS-ligaen. Han spilte også mot VBK i første runde av NM da laget tok seg videre med 4-1.

Effiom har vært innom U-landslagene til Nigeria før han kom til Ulf i 2019, men har ikke slått helt til hos de lyseblå.

For et Skeid, som kanskje oftere ligger bakpå, kan ferdighetene hans passe.

– Vi har sett en del på Maxwell, og han har ferdigheter som passer godt inn i laget vårt. Han er en angriper som liker å utfordre 1 mot 1, veldig hardtarbeidende og har gode skussmål som person etter sin tid i Sandnes, forteller trener Gard Holme til klubbens nettsted.

Spilleren slutter seg til Skeid 1. juli ettersom kontrakten løper ut juni. Han kan få sin debut mot Ranheim 4. juli for Oslo-klubben.

Sandnes Ulf starter opp igjen sin sesong med kamp mot KFUM hjemme på Østerhus Arena mandag 20. juni. Så står EIK for tur i cupen tre dager senere.

Siden fotballpausen har Bjarne Berntsens menn spilt en treningskamp. De slo et noe redusert Viking-mannskap med 2–1 lørdag. Tommy Høiland avgjorde og kampen ble spilt over to omganger på en halvtime.

Sandnes Ulf har nå 4.-plassen på tabellen med 18 poeng. Det er fire poeng bak Mjøndalen på den siste direkte opprykksplassen, men laget har en kamp mindre spilt.






Mer fra Dagsavisen