Sandnes Ulf

Braut (16) signerte og spilte kamp for Ulf

Det ble en spesiell mandag for Daniel Braut da Sandnes Ulf slo Vard Haugesund 4-3 på Øster Hus Arena.

Sandnes — Før kampstart ble det klart at Braut hadde signert en treårskontrakt med Sandnes Ulf.

– Det var gøy. Jeg hadde som mål å få proffkontrakt da jeg var 16 år, og nå har jeg klart det, sier Daniel Braut til RA.

På tross av navnet er det ingen kjente familiære bånd til den mer kjente Erling Braut Haaland, ifølge hovedpersonen selv.

– Vi har sjekket litt opp i det, sier midtbanetalentet.

Gjennom oppveksten Ganddal-gutten gått på Sandnes Ulf-kamper, og mandag var han selv en av de elleve utvalgte til å starte kampen mot Vard Haugesund.

Valget om å skrive en treårskontrakt med de lyseblå var ikke vanskelig for 16-åringen.

– Jeg ønsker å spille så mye som mulig. Jeg føler Bjarne (Berntsen, Ulf-treneren) gir meg tillit, sier Braut.

– Blir raskt attraktive

Berntsen er godt fornøyd med å ha signert midtbanespilleren.

– Vi vet at slike spillere blir raskt attraktive, og da må vi vise at vi satser på dem. Det er ikke lov å skrive lenger enn tre år, hvis ikke kunne vi skrevet en lengre avtale, sier Berntsen.

– Hva synes du om prestasjonene hans mot Vard?

– Det var ikke hans beste kamp, men han viste glimt av hva han er god for, sier Berntsen – og legger til:

– Det er mye å fordøye for en 16-åring med treningsleir og proffkontrakt.

Gjestene fra Haugesund gikk raskt i angrep, og i det tiende spilleminuttet ble Fredrik Pålerud spilt ut av Eric Ndayisenga. Vards unggutt sendte ballen forbi Sander Åke Lønning i Ulf-målet, og dermed ledelse.

Maxwell Effiom

Tre minutter senere raste Sandnes Ulfs Artan Memedov ned venstresiden til Vard og sendte et innlegg inn i boksen. Det plukket Christian Landu Landu, som utlignet for Ulf.

Servitøren Memedov tok på seg hovedrollen etter 18 minutter. Da fikk Ulf-spissen stå alene i 16-meteren og sendte ballen elegant i mål via stangen.

Ledelsen ble økt til 3–1 like før det var spilt en halvtime på Øster Hus Arena. Da ble Maxwell Effiom spilt gjennom, og sendte ballen forbi Vard-keeperen.

To minutter senere var Ndayisenga frampå igjen for gjestene, og reduserte til 3–2.

I pausen kom Mathias Bringaker inn for Effiom, og i det 66. minutt scoret jørpelandsgutten. Elleve minutter senere reduserte Agano Dialo til 4–2 for Vard. Med 13 minutter igjen av oppgjøret reduserte Agano Dialo til 4–3.

– Det var ujevnt. Bra spill offensivt med god fart framover og gode kontringer. Så var det altfor dårlig defensivt. Der må vi ha kraftig nivåheving. Vi må ha tilbake det vi hadde mot det ukrainske laget i Tyrkia, sier Berntsen.

Berntsen ga unggutter sjansen

Joakim Våge Nilsen var i Haugesund, og drar etter planen til Sandnes Ulf senere i uken for å ta en avgjørelse om egen framtid. Han har vært på prøvespill i klubben gjennom oppkjøringen. Hans tidligere lagkamerat i FK Haugesund, Alexander Stølås, ble hvilt i mandagens treningskamp. Det samme gjorde Aslak Falch, Gullbrandur Øregaard, Jostein Ekeland, Horenus Tadesse, Tommy Høiland og Jonas Brune Aune.

Ingvald Halgunset

Braut var ikke den eneste unge spilleren på Øster Hus Arena mot Vard. Anders Hiim spilte hele kampen, og flere unggutter fikk sjansen de siste 20 minuttene.

– Vi rullerte mye, og hadde innpå fire juniorer de siste 20 minuttene, sier Berntsen.

Han forteller at det går på totalbelastningen. Nettopp det kan være viktig å tenke på. Oppkjøringen til Sandnes Ulf fortsetter med ny kamp fredag. Da kommer det nyopprykkede eliteserielaget Jerv til Øster Hus Arena.

Anders Hiim
Anders Hiim

---

Treningskamp, fotball.

Sandnes Ulf – Vard Haugesund 4-3 (3–2)

Øster Hus Arena.

Mål: 0–1 (10. min.) Eric Ndayisenga, 1–1 (13. min.) Christian Landu Landu, 2–1 (18. min.) Artan Memedov, 3–1 (29. min.) Maxwell Effiom, 3–2 (31. min.) Ndayisenga, 4–2 (66. min.) Mathias Bringaker, 4–3 (77. min.) Agano Dialo.

Gult kort: Christian Landu Landu, Sandnes Ulf.

Sandnes Ulf (3-5-2): Sander Åke Lønning – Fredrik Pålerud (Trym Thesen i 20 min.), Ståle Stålinho Sæthre, Torbjørn Lysaker Heggem – Sander Ringberg, Daniel Braut (Endre Osenbroch i 20 min.), Christian Landu Landu (Sven Merkesdal i 20 min.), Ingvald Halgunset, Anders Hiim – Maxwell Effiom (Mathias Bringaker i 45 min.), Artan Memedov (Elias Årsvoll i 20 min.).