Sandnes Ulf

Bjarne-effekten slo til på direkten

Da Sandnes Ulf så ut for å rote bort nok en kamp de burde vinne greit tok Bjarne Berntsen (64) grep. I løpet av ti minutter hadde to av tre innbyttere scoret.

Hard prøvede Ulf-tilhengere kunne juble hemningsløst over 3–2 over Strømmen i Berntsens første kamp som trener for de lyseblå onsdag. Men det skjedde ikke uten drama.

Jeg satt med en dårlig følelse. Det var rett tidspunkt å gjøre noe.

—  Bjarne Berntsen

Bortelaget ledet 2–1 til pause – etter å knapt ha vært over midtstreken. Sandnes Ulf var meget gode i store perioder, men fikk ikke mål.

Bjarne Berntsen

Ut over i andre omgang døde det litt hen hos Ulf og etter 67 minutter bestemte Berntsen seg for å ta et velkjent grep fra tiden i Viking. Et trippelbytte ble iverksatt. Inn kom Ingvald Halgunset, Maxwell Effiom og Jostein Ekeland. Raskt etterpå scoret Effiom – før Halgunset dundret inn 3–2 på halv volley drøye ti minutter senere.

– Vi så energiløse ut før byttene. Jeg satt med en dårlig følelse. Det var rett tidspunkt å gjøre noe, sier Berntsen til RA.

Snakket seg selv ned

Han vil ikke være med på at det var snakk om «coaching i verdensklasse» i Kjetil Rekdal-stil. Berntsen er langt mer beskjeden enn som så. Dette handlet om bytter som fungerte som de skulle. Enkelt og greit. Trenerveteranen fikk se to spillere som knapt har fått spilletid levere. Han fikk også se en halvskadd Jostein Ekeland briljere som kombinasjonsspiller.

– Noen ganger treffer du med skiftene. Andre ganger ikke. I dag traff vi, sier Berntsen.

At det var Ingvald Halgunset som dundret inn det forløsende vinnermålet overrasket ham ikke i det hele tatt. Årets Ulf-spiller i 2019 var ute i stort sett hele 2020 med kneskade. I år har han ikke fått tillit under Steffen Landro. Det kan fort endre seg nå. Berntsen var svært nære å signere ham i Viking i 2019 og liker veldig godt spilleren.

– Jeg var aldri i tvil om å hive inn Ingvald som midtbanespiller i en slik situasjon hvor det behøvdes mål.

Ingvald Halgunset

Berntsen håper seieren kan være vendepunktet for Sandnes Ulf. Han forteller at det var en svært lettet gjeng som satt i garderoben etterpå. At det ble en drømmedebut for ham som trener i hjembyen la han mindre vekt på.

– Sånne personlige ting er tilbakelagte kapitler for en gammel mann som meg. Langt viktigere var det at så mange fikk en god opplevelse. Forhåpentligvis kommer enda flere tilbake neste gang.

Håper det var vendepunktet

Ingvald Halgunset håper også på at det raskt kan bli en neste gang. Kun tre innhopp hadde han i år før dette. Tillit var en mangelvare under Steffen Landro. Etter at Bjarne Berntsen tryllet seg ut av Bryne på ni dager kan det meste se lysere ut.

– Dette var ubeskrivelig! Det var mange måneder med dritt som skulle ut i jubelen etterpå, sier Halgunset.

Han er helt frisk fra skaden, men mangler fortsatt mye på fotballformen. Med en utgående kontrakt må han også spille og levere framover. Dette var den perfekte starten på det. Han erkjenner at framtiden ligger i bakhodet, men for ham handler alt nå om å levere. At Bjarne Berntsen, som kjenner ham rimelig godt er inne, vet han ikke om betyr mye.

Berntsen selv er likevel klar i talen når han får spørsmål om ny kontrakt til Halgunset;

– En skadefri Ingvald Halgunset er selvsagt en mann vi vil ha med videre. Slik er det med alle unge og lokale spillere, sier treneren.

Både Berntsen og matchvinneren håper dette var vendepunktet for Sandnes Ulf. Med tre poeng i banken kan klatringen begynne.

Mathias Bringaker

De neste dagene kan også bli spennende. Det er 12 dager til overgangsvinduet stenger og Berntsen og Sandnes Ulf jobber. Interessen for Runar Hove ble kjent i RA tirsdag. Samtidig vil ikke treneren snakke for mye om det.

– Vi skal bygge opp spillerne som er her og da er ikke det en god idé å prate for mye om det. Samtidig jobber vi selvsagt, sier Berntsen – som fikset lyseblå fest på direkten.

---

FAKTA:

Fotball, OBOS-ligaen

Sandnes Ulf – Strømmen 3–2 (1–2)

1326 tilskuere.

Mål: 0–1 Christopher Cheng (3), 1–1 Michael Baidoo (22), 1–2 Sander Birkeland (42), 2–2 Maxwell Effiom (75), 3–2 Ingvald Sandvik Halgunset (77).

Dommer: Magnus Nicolai Koløy, Bjørndal.

Gult kort: Sander Finjord Ringberg, Sandnes Ulf, William Moan Mikalsen, Simen Olafsen, Strømmen.

Sandnes Ulf (4-3-3): Aslak Falch – Jørgen Øveraas Olsen, Espen Berger, Torbjørn Heggem, Ári Mohr Jónsson – Horenus Tadesse (Ingvald Sandvik Halgunset fra 69.), Chris Sleveland, Michael Baidoo – Sander Finjord Ringberg (Jostein Ekeland fra 68.), Erlend Hustad (Elias Ivesdal Årsvoll fra 88.), Mathias Bringaker (Maxwell Effiom fra 68.).

Strømmen (3-5-2): Simen Lillevik – Sander Birkeland, Simen Olafsen, Magnus Tvedte – Sander Amble Haugen, William Moan Mikalsen (Brage Naustdal fra 79.), Marius Hagen, Tobias Myhre (Alexander Sannes fra 70.), Christopher Cheng – Lorent Callaku, Magnus Lankhof Dahlby (Youssef Chaib fra 46.).

---






Mer fra Dagsavisen