Sport

E-sporten vraker idrettsforbundet

Norges e-sportforbundet har inngått en millionavtale med et utenlandsk spillselskap og vraker Norges idrettsforbund, melder VG.

Følg RA Sporten på Facebook!

– Vi vil gjerne ha et samarbeid med NIF, men de har lukket døren. Derfor måtte vi gjøre noe for å skaffe midler nok til å utvikle vår egen organisasjon, og ansette folk, sier generalsekretær Jack Holand i e-sportsforbundet til VG.

Det man blant annet ikke kan bli enige om er ifølge Holand hva slags dataspill den tradisjonelle idretten kan godta. Fotballspillet FIFA er greit, mens skytespill som Fortnite og Counter Strike har voldselementer som IOC ikke vil ha med.

LES OGSÅ: Dette er Vikings e-sportspillere

Per Tøien, idrettspolitisk talsperson i idrettsforbundet, mener at Holand er unyansert. Prosessen med idrettsforbundet har ifølge Tøien handlet om helt andre saker enn hvilken type spill som skal inkluderes, og at NIF ikke har lukket døren for e-sport.

– Idrettsstyret har ikke vurdert om e-sportsforbundet bør tas opp som særforbund. Slike avgjørelser er det idrettstinget som må fatte, sier Tøien til avisen.

LES OGSÅ: Her er Tommy Høiland i verdenstoppen

Mer fra Dagsavisen