Sport

Dette sier ekspertene om Oilers

Oilers’ svake åpning på sesongen kan være sammensatt av mange årsaker. Vi har snakket med ekspertene.

Følg RA Sporten på Facebook!

Glenn Åsland har spilt for Viking, Sparta og Oilers. Stavanger-karen er tydelig på hva Oilers må gjøre i situasjonen de har havnet i.

– Nå må de tilbake til grunnspillet sitt. De må ha tro og tillit til systemet. Går det dårlig er det viktig å holde seg til det de kan, slår Åsland fast til RA, før han fortsetter:

– Det er ustabilt. Spillerne har ikke kommet i form, og må finne rytmen og strukturen. De må gjøre det enkelt. Jeg hadde prioritert grunnspillet hele veien framover. På papiret har de et såpass godt lag, men på grunn av koronasituasjonen er det ikke optimalt. Det ligger klubber høyt, som jeg ikke hadde forventet der.

LES OGSÅ: Oilers-kapteinen med hard kritikk

Annerledes

Tidligere Oilers-keeper, og nå ekspert i TV2, Ruben Smith mener det hadde vært annerledes om de svake resultatene hadde kommet senere i sesongen. Han har selv vært med på flere mesterlag, og vet hvordan det er å leve med presset om å vinne.

– Hadde de tapt fire av seks i desember, og vært på første- eller andreplass, hadde ingen sagt noe. Det blir mye tydeligere når sesongen starter slik. Da må de klore seg tilbake, sier Smith.

LES OGSÅ: Kissel har følt seg i form

Lederskifter

– Hvor mye har det å si med lederskiftene i spillergruppen?

– Det har mye å si. Dennis har vært med lenge, så det er ikke et stort skifte med ham, men du mister noen som har spilt lenge. For eksempel Kristian Forsberg og Mathias Trettenes. Du vet at de sender signaler når de er på isen, og har gjort det tusen ganger tidligere. De sprer en trygghet og ro. Nå virker det som at de ikke vet helt hvem som skal fylle de rollene, sier Smith.

Mot MS produserte Oilers 40 skudd på mål, men endte kun med én scoring. Smith velger å ikke svartmale situasjonen, men er mer optimistisk.

– Det er vanskelig å sette fingeren på en ting, det er en sammensatt sak. Jeg husker selv at når forventningen er at du skal være på topp, og du starter dårlig, da er alle på tå hev. Dette kan fort snu for Oilers, sier keeperlegenden.

Han er enig med Åsland i hva løsningen er.

– De må finne tilbake til det enkle. De har ikke sett desperate nok ut. Jeg tror de vil, men det ser ut til at de tenker for mye. Folk finner ikke hverandre, og finner ikke rytmen de trenger, sier Smith.

– Hva er det som ikke har fungert?

– Det som ikke har fungert så langt er at det har vært for uryddig i spillet. I det store og hele har de ikke fått satt laget sitt. Det er litt som siste året med Gulbrandsen, at det er store utskiftinger blant lederne i laget. Folk har ikke funnet rollen sin, og det virker å være usikkerhet i laget, sier Smith.

LES OGSÅ: Hoff skadet

Mer fra Dagsavisen