Handball

Bittert tap i bunnoppgjøret: – Det kjennes forferdelig ut

Viking så ut til å ta to svært viktige poeng mot Halden, men sviktet fullstendig i sluttminuttene.

Det ble noen intense sluttminutter i Vikings siste hjemmekamp før juleferien, da Halden gjestet Stavanger idrettshall. Sandefjord slo Fjellhammer i sin kamp, dermed kunne de mørkeblå faktisk havne på kvalikplass med seier. I garderoben var det allerede gjort klart med lussekatter og boller, men den festen ble spolert.

Halden strakk det lengste strået og vant en tett og jevn kamp 22-23.

– Vi har så god kontroll på det, og jeg skjønner ikke hvordan vi ikke vinner denne kampen, sier Viking-kaptein Helgi Hildarson Høydal til RA.

De siste minuttene hadde Viking flere store muligheter til å sikre uavgjort, men både kapteinen og Lars-Henrik Hygen klarte ikke å sette ballen i mål.

– Først og fremst er det ikke nok å score 22 mål. Vi skulle satse på duellspillet i dag, men også det sviktet. Vi ga alt ansvar til individuelle spillere og det fungerte ikke, sier Scott Harrington til RA.

– Det føles helt dritt at vi ikke klarer å slå dette Halden-laget.

Med søndagens tap ligger Viking nå på sisteplass i Rema 1000-ligaen. Viking-treneren mener at dersom laget skal holde seg i Eliteserien er det disse kampene de må vinne.

Startet bra - avsluttet dårlig

Det skulle ikke stå på underholdningsverdien i første omgang. Viking tok en tidlig ledelse og ledet med tre mål etter flere gode redninger av Ole André Lerang i Viking-målet. Etter ti minutter fikk Jonas Gunnarsson Djurhuus en tominutter som bortelaget brukte godt.

Halden klarte nesten å utligne til 6-6 halvveis i omgangen, men i stedet økte de mørkeblå ledelsen til 7-5. Videre i omgangen fortsatte Viking-dominansen. Fem minutter før pause ledet de 10-7 og det så ut til at Harringtons mannskap skulle gå til garderoben med en solid ledelse.

Slik ble det ikke. Halden scoret tre raske mål og etter omgangen var lagene like langt.

Fulgte hverandre tett

Når lagene kom ut til andre omgang var det bortelaget som tok ledelsen umiddelbart. Viking scoret ikke før det var gått fem minutter, men da skrudde de mørkeblå virkelig på.

På stillingen 13-13 ble det helt stille i noen sekunder da Hildarson Høydal avsluttet et godt angrep med å skru ballen forbi keeper. Ballen dabbet sakte, men sikkert inn i nettet, og publikum kunne slippe jubelen løs.

Lagene fulgte hverandre svært tett og i flere minutter var det kun ett mål som skillet lagene.

Med drøyt ti minutter igjen og spille vartet Lerang opp med tre enorme redninger som gjorde at Viking kunne gå opp i ledelsen 21-18.

Nok engang kom Halden tilbake i kampen og sluttminuttene var det svært tett og jevnt. Tre minutter før slutt tok Halden ledelsen 22-23, noe som også ble sluttresultatet til tross for enorme sjanser for Viking i slutten.

– Vi har jo slitt med avslutningene våre denne sesongen. Vi bommer på tre-fire stygge som vi absolutt må score på om vi skal vinne disse kampene, sier Harrington.

Nå venter nok en ekstremt viktig kamp for Viking når de møter Sandefjord borte 19. desember.