Sport

Giftet seg med eierens datter: – Gode til å skille rollene

Lørdag giftet byens kanskje største lokale hockeyprofil seg med det som faktisk, formelt sett, er en av de to største eierne i klubben han har spilt mest for.

Bilde 1 av 4
Følg RA Sporten på Facebook!

Landslagsstjernen Mathias Trettenes (26) og Julie Christiansen har vært (23) har vært sammen i åtte år til tross for sin unge alder.

Lørdag kom de endelig i mål med bryllupet. Etter to år som forlovet ble de viet i Hetlandskirken.

– Vi fikk en veldig fin vielse. Jeg er glad vi fikk delt det med flere enn vi trodde på tross av restriksjonene. Presten var helt konge og kirken var flinke med å tilrettelegge, sier Mathias Trettenes til RA.

– Det ble veldig bra, slår kona Julie fast.

LES OGSÅ: Lars-Peder Nagel fra Oilers til Viking

Gift med klubbeieren

Julie Christiansen, som blir hetende Trettenes så snart bryllupsreisen og navneskifte er unnagjort, er datter av Tore Christiansen. Han er for de fleste kjent som hovedeier i Oilers. Slik er det faktisk ikke på papiret.

Christiansen har for lengst overført eiendeler til barna – selv om han i praksis fortsatt holder i tømmene. De to barna Julie og Boye står oppført med 90 prosent av eierskapet i JOB Holding AS – som er største aksjonær i Oilers Holding AS. Pappa Tore har de siste 10 prosentene.

JOB Holding er for øvrig oppkalt etter dem (Julie og Boye).

Familien sitter på totalt rundt 55 prosent av aksjene i klubben.

I så måte giftet nå Trettenes seg med arbeidsgiveren fra forrige sesong.

Forholdet mellom Trettenes og Julie Christiansen har lenge vært velkjent blant dem som er tett på hockeymiljøet. De to har likevel valgt å holde en svært lav profil rundt det.

Julie Christiansen (snart Trettenes) er datter av Tore Christiansen. I helgen giftet hun seg med byens kanskje største lokale hockeyprofil Mathias Trettenes.Foto: Olea Synnøve Hofshagen

Nå tar de likevel bladet fra munnen og stiller til intervju i RA.

Trettenes mener den lave profilen egentlig handler vel så mye om hans personlighet, men enn at det nødvendigvis har vært et veldig bevisst valg. Der familien Christiansen nok er mer ekstroverte er han en mer privat person.

– Vi har vært sammen i åtte år nå. Dette var et veldig rett steg å ta. Det var ikke unaturlig at det lå i kortene ettersom vi allerede har bodd sammen lenge. Julie var med både til Sverige og Tyskland. Så er jeg en litt sky person i utgangspunktet og føler ikke jeg behøver å ta så mye plass i mediene. Jeg liker å gå litt under radaren, sier Trettenes – og fortsetter:

– Derfor har vi valgt å holde dette litt privat. Slik har jeg alltid vært. Det er ikke så mange som vet hva jeg gjør utenom hockeyen. Sånn var det også lenge før jeg spilte på A-laget til Oilers. Privaten har vært fristedet mitt, sier Trettenes.

LES OGSÅ: Tidligere Oilers-spiller må vente på NHL-avklaring

Skiller rollene

Han skjønner samtidig at forholdet til klubbeierens datter, eller klubbeieren formelt sett, har vært av interesse.

– Har det bydd på utfordringer underveis?

– Nei. Vi har vært gode på å skille rollene. Da har det aldri blitt et problem.

– Så du har ikke tatt lønnsforhandlingene direkte med svigerfar Tore?

– Nei, det har det nok vært best å ta selv uten ham, sier Trettenes – og ler godt.

Julie Christiansen har heller ikke opplevd det som vanskelig å være sammen med den store lokale stjernen i laget pappa eier.

– Jeg kan ikke si at det har vært store utfordringer. Det har vært naturlig hele tiden. De to har ett profesjonelt forhold og ett personlig. De er gode å skille der. For meg er jo også dette eneste jeg har opplevd. Jeg har familien jeg har, sier hun.

Tore Christiansen selv erkjenner likevel at det tidvis har vært en balansegang.

– Vi har vært flinke til å forholde oss proffe til denne situasjonen. Jeg har vært inhabil i mye. Det er en balansegang. Derfor er det også greit at han har spilt litt i utlandet underveis – og at han selv har dokumentert plassen sin i garderoben, sier Tore Christiansen.

Studerer juss

Den lille nye familien reiser nå snart til Sveits. Mathias har skrevet kontrakt med HC La Chaux-de-Fonds på nivå to i alpelandet. Da blir selvsagt fruen med.

– Jeg reiser ned 30. juli. Klubben hat sagt at de planlegger å dra i gang da. Serien skal starte til normal til, eller kanskje litt utsatt. Julie kommer nok ned etter oppkjøringen. Da er det nok færre restriksjoner og lettere å reise, sier Trettenes.

Først skal de likevel på bryllupsreise.

– Til Svalbard! Det var bestilt på forhånd og faktisk det eneste som ikke har blitt berørt av korona, sier angrepsesset.

Processed with VSCO with e1 preset

Julie gleder seg også til å flytte til Sveits. Å henge seg på en hockeyproff for å oppleve andre steder i verden trives hun godt med.

– Livet som hockeyfrue er fantastisk! Det har gjort at vi har fått oppleve mye i ung alder. Det er fine erfaringer å ta med hjem.

– Gjør du på noe utenom?

– Jeg studerer faktisk juss og er innrullert i Oslo. Det gjør at det er vanskelig å kjede seg. Veldig lite krever obligatorisk oppmøte. Jeg leser mest selv. Da er det samme om det skjer i Sveits, Tyskland eller Oslo.

Julie Christiansen (snart Trettenes) er datter av Tore Christiansen. I helgen giftet hun seg med byens kanskje største lokale hockeyprofil Mathias Trettenes.Begge foto: Olea Synnøve Hofshagen
Til tross for restriksjoner grunnet korona ble helgens store hockeybryllup en ubetinget suksess.

Nyeste fra Dagsavisen.no: