Sport

Trettenes forlater Oilers

Den lokale poengkongen Mathias Trettenes drar til utlandet den kommende sesongen.

Følg RA Sporten på

Mathias Trettenes (26) er klar for den sveitsiske klubben HC La Chaux-de-Fonds. Det meldte sveitsiske RTN mandag.

Etter en eventyrlig sesong for Oilers, med 56 målpoeng på 44 kamper, klarte Trettenes å ta den gamle Stavanger-rekorden til Rasmus «Babu» Gjesdal. Aldri tidligere har en spiller fra Stavanger plukket like mange poeng på en sesong.

LES OGSÅ: Derfor blir Tommy i Oilers

Nå står den sveitsiste klubben, som går under forkortelsen HCC, for tur.  Laget spiller i Swiss League, tidligere kjent som NLB. Det er nivå to i Sveits. Samme liga gikk blant annet Ryan MacMurchy til etter sin enorme sesong for Oilers i 2011/12. Også tidligere Oilers-spiller Mark van Guilder er å finne i samme serien.

– Jeg trives utrolig godt i Oilers. Det er alltid en ære å få spille for Oilers og Stavanger. Vi hadde en fantastisk sesong og jeg har veldig lyst til å vinne med denne klubben igjen. Men nå har jeg fått en så spennende mulighet i Sveits at det føles riktig å ta denne sjansen. Jeg kommer til å savne byen, lagkameratene og fansen, men selvsagt blir jeg Oilers-spiller igjen en gang i framtiden, sier Trettenes til Oilers' Facebook-side.

LES OGSÅ: Oilers henter landslagsback og forlenget med fem spillere

Landslagsspilleren fra Stavanger skal nå spille i HCCs storstue, som har en kapasitet på 7200 tilskuere. Byen La Chaux-de-Fonds ligger i Jurafjellene.

Sportsdirektør i Oilers, Pål Haukali Higson, tror Trettenes har valgt en god klubb.

– Det er synd for oss i Oilers, men samtidig visste vi at det var en fare for det. Han har vært tydelig på ambisjoner om spill på et internasjonalt nivå. Det er forståelig, og det er fullt fortjent at han får den muligheten. Jeg tror han får vist seg fra sin beste side, sier Higson til RA, før han fortsetter:

– Han går til en klubb hvor de har to importspillere. Det betyr at han får sjansen til å spille en viktig rolle, i alle situasjoner. Da får de ut det beste av ham.

LES OGSÅ: Poengkongen forlater Oilers

 

Mer fra Dagsavisen