Sport

Ønsker å spille mer for Oilers

Det har vært en spesiell vinter for ishockeybacken Jonas Slettebø Haughom (17). Han har debutert for Oilers, og vært på NHL sin talentliste to ganger.

Følg RA Sporten på Facebook!

Det var en ydmyk 17-åring som gikk av isen i DNB Arena etter A-lagets trening. Det har vært mye snakk om hans inntreden på NHL sine prospektlister, men det er en jordnær gutt som jobber bevisst for sin egen utvikling.

– Det er først og fremst veldig kjekt å stå på listene, men jeg prøver å ikke tenke så mye på det. Det er her hjemme, i Oilers, jeg skal levere. Det er det jeg jobber med for tiden, sier Haughom til RA.

LES OGSÅ: Den tidligere poengkongen kan åpne for retur

Øverste nivå

Denne sesongen har Haughom fått sin debut for Oilers. Han har spilt fem kamper for A-laget denne sesongen. I tillegg har han 23 seriekamper for U21-laget.

– Det er mitt første år med ordentlig seniorhockey. Jeg har kjent på høyere tempo og mer fysisk spill. Det er en viktig erfaring å ha med seg, og jeg er nødt til å bli bedre på det for å holde nivået i GET-ligaen.

LES OGSÅ: NHL-liste med Oilers-talent

Ydmyk back 

Det er ikke rom for å tenke for mye på mulighetene som ligger foran i en travel treningshverdag.

– Jeg kan ikke bli for høy på meg selv med at jeg er på listene. Jeg må være ydmyk og ta det dag for dag. Jeg må jobbe med det som ligger foran meg og ikke tenke for langt fram i tid.

Nå er det spesielt et ønske den unge backen har.

– Det neste målet mitt er å spille mer for A-laget til Oilers. Jeg ønsker selvfølgelig å gjøre det bra på landslag også, men det er først og fremst her jeg vil prestere.

LES OGSÅ: Sjekk skadestatus på Oilers-spillerne

Han har etablert seg på U18-landslaget. Før U20-VM var han en del av troppen under oppkjøringen til mesterskapet.

– Det var veldig kjipt ikke å få spille VM, siden jeg var med på oppkjøringen. Det var en god erfaring og gir bra motivasjon. Jeg fikk kjent på det høye nivået, det er gøy å spille på landslag. Det var veldig lærerikt, avslutter Haughom.

Mer fra Dagsavisen